Skip to content

Column Popnieuws: Podia nemen vakantie

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 26-06-2008

Xinix heeft zaterdag 28 juni de laatste activiteit van het seizoen met de Balkan Beatz Dj’s, afgewisseld met een optreden van de band Orient Express. Balkan Beat is een nieuwe stroming in de muziek, die teruggrijpt naar de Oost-Europese sound. De daar gebruikelijke instrumenten als de accordeon worden op inventieve manier gemixt met het westerse instrumentarium. De DJ’s weten daar de nodige beats en riffs aan toe te voegen, zodat een aangename smetkroes van gypsy, punk, rock en polka ontstaat. De band Orient Express met leden uit Nederland, Libanon en Irak sluit daar op aan. De muzikanten koppelen de diverse culturen aan elkaar en komen zo tot een crossover van de diverse stijlen. Swingend op opzwepend zijn kenmerken van nieuwere stromingen. Orient Express komt in de plaats van het eerder gecontracteerde Caspian Hat Dance, dat verhinderd was. De band is geselecteerd om in het najaar in diverse steden te acteren in De Popronde. Optredens in Xinix beginnen om 22.30 uur.

Overbruggen

De zomer kan overbrugt worden met diverse zomers activiteiten, zoals een hippiefestival in Gorcum (5/6 juli), zomerfeesten in Gorcum (eind augustus) en Almkerk (begin augustus). Xinix is op 6 september weer terug met Peter Span Speedrock. Als dat geen duidelijk signaal is voor een frisse start! Offhanded speelt in het voorprogramma. XGP heeft in het nieuwe seizoen ook nog wat verrassingen op het programma staan. Zo worden de hardrockband Vengeance en de poprockband Gruppo Sportive verwacht. Een inwoner van Wijk & Aalburg deed al voorkomen dat er een optreden van Quite Simple aan zat te komen, maar misschien was de wens daar de vader van de gedachte.

Bij Giel

De hiphop band The FawakaBrothers is van vrijdag op zaterdag te horen (en te zien!) in het 3FM programma Nachtegiel tussen 1 uur en 3.30 uur. DJ Giel Beelen praat met de muzikanten, die ook nog wat zullen laten horen. Het radioprogramma wordt ook uitgezonden op Nederland 3. Aanleiding voor de uitnodiging is de nieuwe EP van de band, Een Perfecte Dag, die de nodige opschudding teweegbrengt. Hoewel nachtelijk gepland, kan het optreden de band een duwtje in de rug geven.

Meer columns van Piet van Vugt: