Skip to content

Column Popnieuws: Legendarisch Powerplay bij Xinix XGP

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 24-11-2010

Op de XGP avond in Xinix van vrijdag 26 november is het legendarische trio Powerplay te gast. Vaste waarde is gitarist Jan van der Meij, die met zijn band in 1980 werd ontdekt door Barry Hay. De singles Love Can Break Your Heart, Magic en Make It Alone komen terecht in de hitparade. De band maakt muziek, die kenmerken vertoond van de sound van The Beatles, Bryan Adams en The Rolling Stones, frisse strakke rock 'n roll dus. Gezien de drukke correspondentie in het gastenboek op de website is de band nog erg populair in het land. Op de website ook een keur van filmpjes van ondermeer Vitesse, de band waar van der Meij ook in speelde. In Xinix speelt van der Meij met oud Wild Romance muzikanten Ivo Severijns (bas) en Ramon Rambeaux (drums). Aanvang 22.00 uur.

Powerplay

Sessie

Iedereen die muziek wil maken (met instrument of stem) is zondag 28 november welkom in De Teerkamer in Woudrichem. Dan start om 15.30 uur sessie, waarbij vanzelfsprekend ook publiek van harte welkom is.

Vrouwenhemel

De band Brickyard speelt zaterdag 27 november in café Vrouwenhemel in Werkendam. De muzikanten maken een mix van stevige rockcovers en eigen nummers. De single Echoes From the Soul van de band werd op diverse internationale radiostations gedraaid. In 2009 werd een deal gesloten met Marista Records, hetgeen resulteerde in het album Hey You en de single All Alone, begin dit jaar. Speciale gast in Café Vrouwenhemel is de vaste drummer van Anounk, Oscar Kraal. Kraal was “Beste drummer”in 2008 en zal in Werkendam mooi drumwerk laten zien.

Xinix gaat Drum & Bass

Nieuwendijk-Poppodium Xinix heeft zaterdag 27 november opnieuw een avond met moderne muziek. Major League, een authoriteit op het gebied van drum 'n bass zal een met de DJ's Pamp en Harsh, de Utrechtse DJ's van Black Sun Empire, Shellshock en heet regionale talent Manifest, een mooi stevige show neerzetten. MC Dart zweept tussendoor het publiek op en VJ Raminizer zorgt voor de beelden. Aanvang 22.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: