Skip to content

Column Popnieuws: SLIM brengt weer cd uit

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 21-08-2008

Het heeft allemaal wat langer geduurd, maar de jaarlijkse verzamel cd van popkollektief SLIM is uit. Op de geluidsdrager als van ouds een keur aan opnamen van regionale bands, die gemaakt zijn in het vorige kalenderjaar. Nieuw is, dat de inlay en de cd ditmaal voorzien zijn van artwork, wat het schijfje professioneler maakt. Op de cd nummers van ondermeer Doyle (zie onder), The Fawaka Brothers (De Perfecte Dag, natuurlijk), Backyard, New Par, Dubio Diva Down, Angel In A Box en Poeha & TomTom (voorheen E–Legal). De cd is verkrijgbaar bij Dik in de oefenruimten van Xinix (€.5,--). Een mail naar info@slimweb.org geeft je betalingsinstructies. SLIM maakt zich inmiddels op voor het SLIM Herfstfestival 2008, dat voor het eerst in het nieuwe Xinix plaatsvindt. Bands die heel snel zijn, kunnen misschien nog mee in het programma. Voorwaarden: regionaal, nieuw of danig vernieuwd. Bel 0183-504365 (Dik)

Media

Jackman's Blue krijgt in de pers weinig aandacht, maar het is wel de band uit onze streek die het meeste optreedt. Vrijdag 15 augustus is de band weer in de Kurenpolder om voor de campinggasten een optreden te verzorgen. Eerder deed de band dat op 5 juli. Daarnaast heeft de coverband een officiƫle videoclip, Sweet Chile O'Mine, die via www.jackmansblue.nl te bezichtigen is. Verder heeft Doyle, de band van zanger Jouke Knijft (inmiddels in halve finale GP singersongwriters) twee nummers opgenomen. De opnametijd werd gewonnen tijdens de november voorronde van de Rockslag bij Gorcum. Luisteren naar My Happy Is A Goner en Anyway kan via hun MySpace.

Zomer

De kruitdampen van de zomerfeesten in Almkerk zijn opgetrokken. Muziekliefhebbers kunnen nu naar Gorinchem voor gratis optredens van grote bands. Dinsdag 26 augustus speelt Het Goede Doel op de Groenmarkt, de dag erop is het tijd voor Nick & Simon (deden ook al Almkerk aan) en donderdag 28 augustus komen zowel Alain Clark als Zuco 103 naar de Arkelstad. Ga op tijd als je een goed plaatsje wilt. Volgende het restant.

Meer columns van Piet van Vugt: