Skip to content

Column Popnieuws: Buitenlands bezoek in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena

Na een zeer succesvolle start in het nieuwe Xinix, zaterdag, gaat de zaak nu vol aan door, met optredens van vier bands komend weekeinde. Zaterdag 12 januari spelen het Belgisce El Guapo Stuntteam en het Duitse Boozed. De eerste band bezocht het jongerencentrum eerder en maakt rauwe, scheurende en knallende rock 'n roll (in de moderne opvatting). Gezien de voorproefjes die op internet staan (You Tube) kan het er zaterdag wel eens stevig aan toe gaan. Ook het voorprogramma Boozed heeft een recht-toe-recht-aan mentaliteit, maar dan op zijn Duits. DE optredens beginnen om 22.00 uur, toegang 16 jaar.

Enthousiast

Bij de eerste avond in het nieuwe Xinix, zaterdag jl, waren er louter lovende woorden te horen. Bezoekers voelden gaven aan direct de sfeer uit het oude Xinix te voelen. Het lijkt er op of de oude locatie nooit bestaan heeft. Het is wel even wennen aan de zware deuren en ja, je auto’s parkeren is lastig, dus is de fiets het beste vervoermiddel.

Plug 'n Play

In samenwerking met SLIM is er maandelijks een Plug 'n Play avond in Xinix. De eerste is vrijdag 11 januari en dan treden er twee bands op: ST4R (spreek uit Four Star), dat een crossover maakt van heftige beats, rauwe zang en stevige gitaren. De tweede band, Doyle maakt stonerrock, dus ook hier lekker vet aangezette gitaren. In het trio spelen leden van (voorheen Albion). De aanvang is 21.30 uur. De entree is gratis. Dus voor wie er zaterdag niet was, is dit de ultieme gelegenheid, alsnog een kijkje te nemen.

Rockslag

En dan is er ook nog de vierde voorronde van de Rockslag bij Gorcum. De serieuze wedstrijd wordt bijna geheel verdrongen door de publiciteit rond Xinix. In het Huijs van Breughel spelen zaterdag 12 januari vanaf 22.00 uur drie bands: Backyard (poprock), The Skaranoids (ska) en X-TinXion, dat trash metal speelt. Een wel heel gevarieerd programma dus, waar uiteindelijk een winnaar uitrolt, die in de finale in ieder geval Highway 49 en Kinkobra tegenkomt.

Meer columns van Piet van Vugt: