Skip to content

Column Popnieuws: Silkstone in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 03-04-2008

De band Silkstone speelt zaterdag 5 april in het Nieuwendijkse Xinix. De poprockband werd tien jaar geleden opgericht en beleefde in 2003 en 2004 zijn beste jaren. Toen werd de single Rain has come veel gedraaid en speelde de band op Pinkpop en Lowlands en trad op in New York en St. Petersburg. Daarna werd het stil rond de band, die na problemen met een platenmaatschappij pas eind 2007 weer aan het opnemen van een nieuwe cd toekwam. Dat werd Here in Your World, waarvan de gelijknamige single Megahit werd. Inmiddels staat de single in de top 10 van de Mega Top 50. Het voorprogramma wordt verzorgd door de band Cool Jimmy, die vorig jaar in de Live XS Locals Only Tour zat. Cool Jimmy heeft de zaken ook opnieuw aangepakt en opereert binnenkort (met de nieuwe drummer) onder de naam Someday. De optredens in Xinix beginnen om 22.00 uur.

Roots cafe

Kaz Lux en John Schuursma, oude Xinix bekenden spelen, vrijdag 4 april in Xinix onder de noemer Xinix Roots Cafe. Ingetogen muziek, waarbij van de bezoeker verwacht wordt, dat er geluisterd wordt. De zaal zal opnieuw ingericht zijn met stoelen. Kaz Lux is de zanger met de karakteristiek stem van de zeventiger jaren band Brainbox. Ook John Schuursma heeft korte tijd in die band gespeelde. Lux peelt ook in de band Hotch Potch. Het optreden van vrijdag is in singersongwritersfeer, waarbij ongetwijfeld Down Man, Summertime en Scarborough Fair uitgevoerd zullen worden. Lux en Schuursma waren in de tachtiger jaren graag geziene gasten als carnaval initiatief in Xinix. Het optreden begint om 21.00 uur.

Wedstrijd

In Hank is op 2 mei een Bandjesbattle. Trema en Jongerenorganisatie Hank organiseren de wedstrijd, die vooral bedoeld is voor beginnende bands. Beginnende bands is een rekbaar begrip, maar de organisatie zal daar criteria voor hebben. Opgeven kan voor 11 april (demo met maximaal drie nummers) via Batlle of the Bands, IJsvogelstraat 11, 4273 CT Hank. De exacte plaats van handeling is nog niet bekend. De wedstrijd is 's middags. 's Avond speelt de band Poison Ivy.

Meer columns van Piet van Vugt: