Skip to content

SLIM Herfstfestival 2021 2e Avond 20 November

Het SLIM Herfstfestival, dat zijn twee avonden met bands uit de regio. Vergis je niet, dat betekend een afwisselende line-up, tien bands, warmte en gezelligheid! Is dat gaaf of is dat gaaf?! Dat dacht ik! Op deze dampende tweede avond staan de volgende acts op het podium:

Chaos Country
Chaos Country is ooit gevormd door SLIM herfstfestival. De band, destijds bestaande uit Leon, Daniel, Boaz en Nena, besloten verder te gaan met muziek maken na herfstfestival 2018. In 2019 voegde een nieuw bandlid zich toe, Davy. Hierna hoopte ze dat het echt werk kon beginnen. Na een te gek optreden bij de zomerfeesten, een extra editie van het herfstfestival en een eerste headlining show sloeg het noodlot echter toe; Corona! Na 1,5 jaar stil gezeten te hebben is Chaos Country weer klaar om de Xinix, en alle andere plekken waar ze ook maar mogen spelen, helemaal op z’n kop te zetten. Get ready for some CHAOS!

D’n Golden Rockets.
In ’69 zij aan zij vertrokken met Apollo 11. Overzicht en rust. 384.400 km tussenruimte was de enige filter die in staat was om al het gruis van de muziekindustrie te onderscheiden van het goede. Nu de wereld steeds meer naar ons dreigt te komen, zijn we genoodzaakt onze aftocht in te zetten en terug te keren naar het ondermaanse. Een 52-jarige expeditie die geleid heeft tot een bonanza aan composities. Wij voelen de plicht dit te delen – kennisgelijkheid, D’n Golden Rockets.

Grumble
Doyle 751 war einmal. En toen was daar Grumble! Opgetuigd voor het Hippiefestival 2020, maar nog niet afgetuigd voor deze herfst. We hebben niet voor nix al die ouwe shit van Link Wray in lopen studeren. Deze wijlen indiaan is de uitvinder van de power cords en daarmee de grondlegger van de rock. Wat hij deed met de middelen van zijn tijd en dito krakkemikkige begeleiding moesten wij ook kunnen, en beter. Verbeeld je de woestijn, een mondharmonica, karkassen, Mad Max en loeiende sirenes op de achtergrond.

Stachel
Stachel: geen Nederlandse punkband uit Duitsland, geen Duitse punkband uit Nederland. Stachel is Anne, Christian en Freek. Anne en Christian groeiden op in Duitsland en wonen al een jaar of 15 in Nederland. Freek groeide op in Nederland. Ze vonden elkaar in hun behoefte om een vorm te geven aan de dingen die ze dagelijks meemaken. Stachel speelt dansbare punk met een vleugje surf. Sommigen horen er Dead Kennedys in, anderen Buzzcocks, en iedereen beweegt erop. De teksten zijn in het Duits en Nederlands, net wat het beste voelt. Terwijl puristen het hoofd breken of Stachel nou Nederpunk is of Deutschpunk, is de band lekker productief aan het zijn. In hun eerste twee jaar brachten ze al een demo uit op cassette, en hun live-EP is in de maak op vinyl.

Profuna Ocean
Profuna Ocean is een alternatieve rockband uit Nederland, die is opgericht in 2008. Met hun aaneenschakeling van uitgedachte composities, meeslepende melodie├źn en krachtige rocksounds nemen ze je mee op een muzikale trip en wordt de luisteraar ondergedompeld in de wereld van Profuna Ocean. Live weet Profuna Ocean het publiek al jaren te fascineren met een afwisselende show. Ze weten de luisteraars te raken met hun muziek en nemen ze hun publiek mee op een muzikale trip. Met de nieuwe muziek die dit jaar wordt uitgebracht, zal de band dit vast en zeker voortzetten!


Zaal open: 18:30 u

Tickets te koop via
www.xinix.nl

Donateur worden? ga naar www.slimweb.org

Herfst Poster 2021