Skip to content

SLIM Be Creative Festival 2014

 SLIM Be Creative Festival in Xinix


Op Paaszondag 20 april 2014 organiseert SLIM voor de derde keer het ‘’SLIM Be Creative Festival’’. Uitgangspunt hierbij is creatief bezig zijn met muziek, met elkaar en voor elkaar. Het festival is voor jong en oud, beginners en gevorderden, voor soloartiesten, duo’s en trio’s. Per act zullen drie nummers worden gespeeld waarvan minimaal één eigen nummer. Kom genieten van de muziek van deze creatieve muzikanten!


De deelnemers op 20 april zijn:

 

De Vale Gieren’’, dit trio bestaat uit Henk Scherff, Andries Baks en Dick van Houwelingen. Zij maken eigen nummers met niet al te serieuze Nederlandse teksten en coveren ook Engelse- en Nederlandstalige hits en smartlappen, waar een eigen draai aan wordt gegeven.

Two Fall’’ bestaat uit Hayo Jungblut en Sander Schepers. Ze spelen voornamelijk eigen nummers afgewisseld met een enkele cover. Zo’n 20 jaar geleden speelden Hayo en Sander in diverse bands, van muziek uit de jaren ‘60 tot metal.

Orca’’, Roger van Acquoy kwam al vroeg in aanraking met muziek, hij was toen vier jaar oud. Nu speelt hij trots op zijn ‘Charvel’ gitaar en heeft daarmee wat studio-opnamen gedaan. Als soloartiest treedt hij op met o.a. de nummers: 'Spotless' en 'Black Fields'.

Renée van Rooij’’ is een zangeres/songwriter uit Ottoland. Op dit moment studeert ze aan de Nederlandse Pop Academie, zingt ze in de coverband “Bryce’’ (jazz, pop en soul) en is ze ook bezig met het schrijven van songs waarbij zij zichzelf begeleidt op de piano.

Tuff Enuff” bestaat uit Marcel van der Linden (zang / gitaar / songwriter ) en Ad Dijkers (mondharmonica / zang). Hun muziek beweegt zich tussen blues/rock/pop/country en jazz. Op strakke en spontane wijze spelen ze een mix van covers en eigen werk.

Arno Yard”, Arno Yard begon al op jonge leeftijd met het schrijven van eigen muziek. Zijn muziekstijl zit tussen pop en jazz in, is akoestisch, open, transparant en puur. Hij wordt begeleid door (Bounze) gitarist Remco Kuijpers en Maikel Croes die de percussie verzorgt.

Nancy & Raoul” bestaat uit Nancy Bijland en Raoul Potters. Zij zijn twee bandleden van de semiakoestische band “Dirty Gift’’. Daarnaast zingt Nancy ook in de metalband “Salvador’’ en speelt Raoul in de band “Profuna Ocean’’. Op dit festival gaan zij zichzelf eens van een andere kant laten zien.

Judy Blank’’, ‘This young girl sang some songs that made my heart drum. If she was anywhere around me, I'd go see her every night’, zei Seasick Steve op het 'North Sea Jazzfestival' tegen de jonge finaliste Judy Blank van ‘Beste Singer- Songwriter Van Nederland’. Of ze nu zingt over gebeurtenissen, drijfzand, of legendes die zomaar in haar opkwamen, Judy Blank weet het te vertolken naar intieme popsongs met gevoel. Zij sluit het festival af met eerlijke pianopop met een hart.

Kom dus allemaal naar het SLIM Be Creative Festival in Xinix!
Datum: zondag 20 april 2014
Zaal open: 15:00 u
Aanvang: 15:30 u
Entree: GRATIS
Locatie: Xinix zaal
Plaats: Doornseweg 2b, Nieuwendijk

Line up:

15:30 u ''Orca''  

16:00 u ''De Vale Gieren''

16:30 u ''Nancy & Raoul''

17:00 u ''Renée van Rooij''

17:30 u ''Two Fall'' 

''Arno Yard''
wegens familie omstandigheden gaat deze act niet door)

18:00 u ''Tuff Enuff''

18:30 u ''Judy Blank'' (afsluitact)

19:15 u Einde Festival