Skip to content

Column Popnieuws: Soap in Roadhouse

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 06-10-2011

De rockcoverband SOAP! speelt vrijdag 7 oktober in Altena Roadhouse. De band heeft een repertoire van swingende pop, rock en disco klassiekers. De zes muzikanten warens een klein jaar geleden ook in de uitgaansgelegenheid in Eethen. SOAP! bestaat uit ervaren regionale muzikanten, die actief waren in een keur van andere bands als Bo´s Drag, 16 Over 9, Part2 en de TeerkamerBand. Het optreden in Altena Roadhouse begint om 21.00 uur.

In de Lift

In Xinix is weer een nieuwe avond met startende of vernieuwde bands, SLIM in de Lift. Vrijdag 7 oktober spelen daar Ares en Explicit Parrt. Ares is een 15-jarige hiphopper uit Oosterhout. Met andere hiphoppers speelde hij al in de Mezz in Breda. Op internet is de MP3 Volwassen te downloaden. De tweede act is Explit Parrt, een rockband, die vorig jaar in eigen beheer een cd opnam, Made out of smoke. Het woord smoke refereert aan de sound die band neerzet, dampende, groovende rock. De optredens starten om 22.00 uur.

Bassist gezocht

Fictrious, een jonge melodieuze frisse rockband zoekt een bassist(e). Huidige bassiste Dirkje Honings verliet de band. In april bracht Fictrious de single Blinded uit, die opgenomen is in Studio Moskou in Utrecht. Fictrious was in juni nog met Dirkje Honings te zien in Xinix tijdens een benefiet concert. Geinteresseerden kunnen per email contact opnemen via fictrious@live.nl.

Terug

A Silent Express is terug in Xinix. Zaterdag 8 oktober treedt de band op met in het voorprogramma het regionale Mayday13, dat indiepop speelt. A Silent Express was eerder in Nieuwendijk. Voor de zomer nog trad de band op in het voorprogramma van Go Back to the Zoo in de Nieuwendijkse feesttent. Ook trad de band al eerder op in Xinix (juni 2010). Dat was net na het uitkomende van de succesvolle eerste single van de band Will I Be Around. De Friezen namen net een nieuwe clip op van hun derde single, Feel the Energy. De optredens beginnen om 22.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: