Skip to content

Column Popnieuws: Iedereen op stap

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 22-09-2011

Druk op de podia komend weekeind. In Altena Roadhouse in Eethen presenteert The Squall zaterdag 24 september een nieuwe CD, Love to Doubt. De nieuwe CD is gefinancierd door de fans, die in actie kwamen na een oproep op de website. Ruim vijftig fans stortten €.50,-- om de opnamen en productie te bekostigen. Als tegenprestatie krijgen de fans natuurlijk de CD met als extra een tweede CD. Op die tweede CD niet eerder uitgebrachte opnamen. De tweede CD blijft een collectors item, dat niet in de verkoop komt. Altena Roadhouse was bij het vorig optreden van The Squall, een jaar terug barstenvol. Dat zal nu niet anders zijn. De Aalburgers van The Squall maken stevige rockmuziek met folky invloeden. Aanvang 21.00 uur.

Rockcovers

In Cafe Vrouwenhemel in Werkendam speelt zaterdag de coverrockband 2Big4Words. De band bestaat uit zeven leden en gaat er stevig tegenaan met repertoire van Van Halen, Toto, The Police, maar ook Marco Borsato. Aanvang 21.00 uur.

Zweeds

In Jongerencentrum De Pomp wordt zaterdag 24 september het nieuwe seizoen gestart met een optreden van Alibi Tom, een Zweedse indie rockband. Net als het voorprogramma Six Hill Giant speelde de band al op het Flevo Festival.

Naar de bron

In Xinix is zaterdag Return to the Source met vier DJ’s. Paul Elstak geniet landelijke bekendheid, omdat hij promotor was van de stijl Happy Hardcore en de soundtrack schreef voor de New Kids film. Naast Elstak kun je Alex Saez, MC Alee en SierraEcho zien en horen. Aanvang 22.00 uur.

Vonken eraf

Vuurwerk wordt het op vrijdag 23 september als in Xinix The Bruce Band optreedt, een Bruce Springsteen coverband. De band nadert The Boss in uitstraling en aanpak van optredens. De CD van Nebraska van Springsteen werd door de band opnieuw opgenomen met identieke instrumenten. Als zanger/gitarist Robert Philippi in de stemming is, trekt de band door met een optreden van drie uur aan één stuk. Aanvang 22.00 uur. Ook hier drukte verwacht.

Meer columns van Piet van Vugt: