Skip to content

Column Popnieuws: Kinkobra in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 29-09-2011

De Gorcumse powerrockband Kinkobra speelt zaterdag 1 oktober in Xinix in Nieuwendijk. De viermansband bracht onlangs een goed ontvangen in eigen beheer uitgebrachte CD uit (29 and wasted to tha bone). Deeelname aan de RedBull Bedroom Jam wedstrijd leverde drie keer een voorprogramma op bij het Belgische Triggerfinger. Op 1 november is in Amsterdam nog een optreden met de andere finalisten van de wedstrijd. De band presnteerde zich ook al een aantal keren in de studio’s van 3FM en kreeg lovende reacties. Kinkobra startte aanvankelijk als de driemansband Mose-Lee (Xinix, nov 2005), maar groeide na uitbreiding uit naar een denderende live band met energiek geladen songs. Zanger/gitarist Pascal Molenaar bleef de hele periode de vaste waarde in de band. Naast Kinkobra speelt nog een tweede band in Xinix. De naam volgt via de website. Aanvang 22.00 uur.

Weer los

Schenkerij De Teerkamer in Woudrichem heeft binnenkort weer live muziek op de planken staan. En zoals we dat gewend zijn zijn dat niet de eerste de beste bands: Sugar Mama (22-10), de heropgerichte band UFA met Saskia Laroo (26-11) en Kroppo’s Bluesband (10-11 of 24-12). Binnenkort starten er ook weer jamsessies onder leiding van enkele vaste geroutineerde muzikanten op het programma.

Limburgs

In Xinix is vrijdag 30 september het eerste Rootscafe van het nieuwe seizoen. Singersongwriter Skinnie (Ron van der Burgt) treedt dan op met Ton Lanjouw. De Limburger speelt warme, gevoelige songs, waarin hij zijn verhaal vertelt. De ingetogen muzikant besloot een aantal jaren “voor zichzelf te beginnen”, na jarenlang nummers geschreven te hebben voor zijn broer Jan van der Burgt, die successen had met de band Mo-Jones. Skinnie treedt jaarlijks op met de Rowwen Heze muzikanten Tren van Enckevoort en Jack Poels, waarbij Heideroosje Marco Roelofs ook nog wel eens aan wil schuiven. Aanvang 21.30 uur.

Sessie

Ook café Vrouwenhemel in Werkendam staat open voor muzikanten die deel willen nemen aan een sessie. Zondag 2 oktober vanaf 14.00 uur staat de muziekinstallatie klaar in het eetcafe aan de Vissersdijk in Werkendam. Inpluggen en spelen maar.

Meer columns van Piet van Vugt: