Skip to content

Column Popnieuws: Presentatie CD Kroppo

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 15-09-2011

Vorige week nog net Poppodium De Haarhorst (Grote Haarsekade, Gorinchem) aangehaald en komende zaterdag 17 september is er al een optreden. Dan presenteert Gorcummer Ron Krop de CD van Kroppo’s Bluesband, de voortzetting van de Eelco Gelling Bluesband. Krop is al bijna 40 jaar actief in de Gorcumse en nationale muziekwereld. Zijn grootste successen behaalde hij met de Eelco Gelling Band, waarbij Gelling weliswaar de naamgever was, maar Kroppo de sfeer neerzette. Met het afscheid van Gelling, die nog wel op de CD meespeelt, is ook de naam van de band veranderd. Hot Steamed Meatballs klinkt als van ouds: rootsmuziek met bluesinvloeden. Begin dit jaar overleden twee steunpilaren van de band: saxofonist Bert van Meeuwen en manager Aart Roza. De cd is/wordt opgedragen aan de overledenen. Aanvang 21.00 uur.

Drie broers

Waar kennen we dat van: drie broers samen in een band. Kings of Leon natuurlijk, maar ook Coppersky, een Utrechtse band met de broers Erik, Marty en Robert Zwart, aangevuld met drummer Ray Murphy. De band maakt indierock met meerstemmige zang en zit dan tussen de sound van Kings of Leon en Vampire Weekend. Zaterdag 17 september is Coppersky in Xinix. De band kiest er voor om het repertoire voor een CD langzaamaan op te bouwen. Telkens wordt een single uitgebracht, want uiteindelijk leidt tot een compleet product. Overigens maakt de band hele mooie clips bij de singles. Tot nu toe verschenen er twee. Het kwartet kreeg al een 3FM Award en werd uitverkoren tot Hollandse Nieuwe op 3FM. Aanvang 22.00 uur.

Coppersky

Ouwe soul

In Altena Roadhouse in Eethen gaat het dak er zaterdag 17 september af als de band Missing One optreedt. Het is de band met de Genderse trombonist Nico Denison. De achtmans/vrouws band maakte al indruk tijdens de One Night Band show in de feesttent in Genderen in 2003. Op het repertoire staat een serie oude soul en rock ’n roll covers, maar ook recente hits en nummers van De Dijk en The Scene. Kenmerken: strak ritme, knetterende blazers. Aanvang 21.00 uur, geen entree.

Meer columns van Piet van Vugt: