Skip to content

Column Popnieuws: Mengelmoes in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 08-09-2011

Poppodium Xinix heeft voor zaterdag 10 september een breed assortiment aan muziekstijlen op het programma staan. Niet voor niets valt de avond onder het initiatief Mengelmoes, dat eerder succesvol was. Rondom de DJ’s Kantjes en Something Elze is muziek geprogrammeerd. Singersongwriter Bart-Jan uit Woudrichem start het festival met zijn donkere vocalen en breekbare songs. De avond wordt besloten door de Rotterdamse surfrockband Hausmagger, die bovendien grossiert in gedichten. Een komisch gezelschap (bekijk hun website) dat het optreden vermengt met bijzondere invallen. De band speelde al op Oerol Terschelling. Presentator Nafthali zorgt dat de avond in Xinix netjes als een trein loopt en doet ook nog iets met bingoballen. Neem je balpen mee. Aanvang 22.00 uur.

Kinkobra top

De Gorcums/Dordtse band Kinkobra timmert heel hard aan de weg. De band kwam ver in de Red Bull Bedroom Jam en mocht daardoor drie keer (Patronaat, Luxor Live, 013) in het voorprogramma van het Belgische Triggerfinger spelen. Op 20 september is een grote finale in de RedBull studio in Amsterdam. Kinkobra was al enkele jaren op Terschelling en speelde op/tijdens Oerol op campings op Terschelling. Regionaal is de band wel eens te zien in De Canse Poort in Gorkum, in de regel tijdens de Gorcumse Zomerfeesten. Kinkobra maakt energieke rockmuziek en bracht onlangs de CD “29 and Wasted to the Bone”uit. Naast winst bij de RedBull Bedroom Jam won Kinkobra eerder het 538Demo Duel. De band heeft aspiraties: volgend jaar op Lowlands staan!

KinKobra

Haarhorst

Het genoemde Kinkobra stond ook aan de wieg van de oprichting van Poppodium Haarhorst in Gorinchem in 2008. Intrekken van subsidie zorgde ervoor, dat het podium weinig of niet meer voor popmuziek gebruikt wordt. Momenteel zijn er in Gorkum initiatiefnemers, die poppodium Haarhorst nieuw leven in willen blazen. De website is nog in de lucht en kan nog steeds gebruikt worden. De Haarhorst ligt buiten het centrum van Gorkum, aan de Grote Haarsekade. Over de ligging zijn de meningen verdeeld: te ver weg enerzijds, lekker in de luwte anderzijds. We rekenen op een herstart in Gorkum.

Meer columns van Piet van Vugt: