Skip to content

Column Popnieuws: Di-Rect in Almkerk

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 11-08-2011

De Haagse band Di-Rect sluit zaterdag 13 augustus de Almkerkse zomerfeesten af. Het avontuur van de band begon in 2009 toen drummer Jamie Westland op zoek ging naar talentvolle leeftijdsgenoten, die met hem kwaliteitsmuziek wilde maken. Er werden er drie gevonden en manager Edwin Jansen pikte de band op nadat de de single Just the way I do uitgekomen was. Daarna gata het heel snel met de band en succesvolle cd's en singles en optredens op grote podia volgen. In 2008 speelt de band de rockopera Tommy (van The Who) in de theaters. Niet lang daarna besluit zanger Tim Akkerman het rustig aan te gaan doen (hij heeft inmiddels overigens een andere band). De drie overblijvende leden gaan op zoek naar een nieuwe zanger en vinden Marcel Veenendaal, na een afvalrace in een tv programma. Het klikt en de band scoort met de eerste single met Marcel een hit (Times are changing). Ook de cd en de tweede single (This is who we are) doen het goed. Ook Vince van Reeken (mede songwriter) wordt dan vast bandlid op toetsen. In Almkerk wordt het optreden van Di-Rect voorafgegaan door een optreden van Blinde Ed, die bekend is van X-Factor. De tent is open vanaf 21.00 uur. Er is geen voorverkoop.

Werkendam

Cafe Vrouwenhemel in Werkendam heeft de komende maanden elke maand een lvie band op de planken staan. De meeste bands hebben rock en bluescovers op het programma staan. Zondag 2 oktober is er een open podium. In Werkendam dus toenemende live muziek. In Eethen bij Altena Roadhouse gaat het de andere kant op. Schuimparty’s en Flügelavonden hebben daar de live bands verdrongen. In september nog wel de presentatie van de cd van The Squall. Dat wordt druk.

Buiten

In Gorinchem zijn de Zomerfeesten op de Groenmarkt nog aan de gang. Donderdag 11 augustus spelen Profuna Ocean (20.00 uur), Krystl en Racoon. Vrijdag is een DJ avond en zaterdag sluiten Wipneus en Pim de avond af met hun dolkomische show. Zondag wordt er met jazz en Carl Kraaijenhof een punt achter de feesten gezet.

Meer columns van Piet van Vugt: