Skip to content

Column Popnieuws: Twee bands weer compleet

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 18-08-2011

Twee in de buurt opererende bands, Broken Down en Bleeding Tears hebben hun bezetting weer op orde. De metal band Bleeding Tears lijfde zangeres Karin Molenkamp uit Breda in. De band heeft de afgelopen tijd veel problemen gehad met het vinden van een iemand die de zangpartijen voor zijn rekening wilde nemen. Inmiddels zijn de eerste nummers, waaraan Karin haar bijdragen levert, compleet. Aan uitbreiding daarvan wordt gewerkt. Op de website Bleedingtears.nl is al een video te zien met de nieuwe zangeres. Het wachten is op een eerste optreden. Opmerkelijk is dat de website van de band geheel in het engels is.

Punkrock

Datzelfde is het geval met Broken Down, een jonge punkrockband. In februari werd de band opgericht door Jari Sack en Robin Luyendijk. Net voor de zomer voegde de Woudrichemse drummer Jens Hagen zich bij de band. Nu gitarist Dick en bassist Gino toegetreden zijn, is de band compleet en kan definitief aan repertoire gaan werken. Dat repertoire zit in de stijl van Sum41 en Linkin Park. De wens om naast gitariste Robin nog een vrouwelijk lid in de bezetting te hebben, is voor Broken Down niet uitgekomen. Broken Down richt zich stiekem een beetje op het SLIM Herfstfestival in november. De website van Broken Down is tweetalig.

Wedstrijd

In Gorcum brandt in het najaar de strijd in de overwinning in de Rockslag bij Gorcum weer los. Vijftien bands maken in vijf voorronden uit wie er naar de finale gaan in maart 2012. De overwinning levert in ieder geval een optreden op Wantijpop in Dordrecht op. De wedstrijd wordt gehouden in het Huijs van Breughel. Hoewel het niet alles is om aan bandjeswedstrijden deel te nemen, levert het (bij uitverkiezing) in ieder geval een optreden en publiciteit op. Opgeven kan via de website van de Rockslag, die het simpelst te vinden is, door bij Google "Rockslag Gorcum" in te tikken. Eerdeer winnaars waren Dubio, SugarSweet en The Scream from the Heart (met Hot Steward Roger van der Zouwen).

Meer columns van Piet van Vugt: