Skip to content

Column Popnieuws: Sleeuwijk gevuld met muziek

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 25-08-2011

In de buurt van jongencentrum 't Honk in Sleeuwijk speelt zich zaterdag 27 augustus de tweede editie af van Fun For All, een breed festival. Vanaf 12.00 uur is er een serie met activiteiten te doen en te bekijken, waaronder een voetbaltoernooi, zang- en drumworkshop, graffiti spuiten, skatedemo, brood bakken en kickboxworkshop. Het geheel wordt compleet gemaakt met optredens van maar liefst vijf bands. De eerste daarvan begint om 15.30 uur. Dan speelt de band van Sleeuwijker John Ouburg, eenvoudigweg John Ouburg & Friends genoemd. Je kunt rekenen op een rustige start met een set zorgvuldig gekozen nummers. Na John Ouburg speelt de nieuwe band van Nancy Bijland, State of Mind. Dat zal er ongetwijfeld heftiger aan toe gaan. De Roefband is de derde in de rij en eigenlijk de feestband van VV Sleeuwijk. De band speelt wat ruigere covers. Paradox Soul (19.15) laat horen hoe gitaren klinken. Laatste band in de rij is de band Soul Mates, een jazzy funk band met achter de drums de Sleeuwijker Terence Henkel. Het festival is georganiseerd door Sleeuwijkse jongeren en buurtbewoners en is gecoördineerd door Welzijnsstichting Trema. Tijdens Fun For All is ervoor iedereen wat te doen.

Ommekeer?

Zou de kritiek op Altena Roadhouse (na veel live muziek alleen maar Flugel-, Schuim- en Beachparty's) succes gehad hebben= Het lijkt er wel op, want in de maand september staat er als van ouds weer drie keer live muziek op het podium: Highway49 (rhytm 'n blues, 2 september), Missing One (rhytm 'n soul, 17 september), CD presentatie The Squall (24 september). De entree bij de eerste twee optredens is in ieder geval gratis.

Officiele start

Fun For All is Sleeuwijk is de laatste zomeractiviteit. Zaterdag 3 september barst het binnenseizoen weer los. In Xinix is de start spectaculair met The Hot Stewards. Een klein voorgerecht op wat komen gaat in Xinix is er vrijdag 2 september al met SLIM in de Lift als Sobek en One Night Band optreden.

Meer columns van Piet van Vugt: