Skip to content

Column Popnieuws: Stevige start van Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 04-08-2011

Poppodium Xinix gaat zaterdag 3 september weer van start. Er staan oude bekende op het podium want The Hot Stewards gaat het seizoen openen. De band met oud Sleeuwijker Roger van der Zouwen op bas heeft een cd uit, die de titel Ambassadors of Love meekreeg. Op de cd een keur aan glamrock covers uit zeventiger en tachtiger jaren. The Hot Stewards koppelen foute muziekstijlen met haarbanden, boa´s, de kleur rose aan een wervelende podiumshow. Elk optreden slaat in als een bom. Het verdere Xinix programma (muv twee danceavonden en de eerste XGP avond, zie verder), moet nog loskomen.

Springsteen

Xinix XGP start het seizoen ook met veel vuurwerk. Vrijdag 23 september speelt The Bruce Band, een Bruce Springsteen coverband. Zanger/gitarist Robert Philippi ís Bruce Springsteen op het podium, zowel wat stem betreft als uitstraling. Geen flauw aftreksel, maar een band, die grote bewondering heeft voor The Boss. Omdat The Boss zelf voor Nederland onbereikbaar is, vult The Bruce Band dat gat perfect op. Kijk op bruceband.nl en You Tube voor filmpjes en overtuig jezelf. Be there.

Zomer

De feesttent in Almkerk is donderdag 4 augustus voor het eerst open met de WC Experience. Wie verder nog in zomerse sferen wil blijven (optredens buiten dus), kan ook nog oversteken naar Gorcum. Dinsdag 11 augustus speelt op het podium op de Groenmarkt Ben Saunders, donderdag 13 augustus komt Racoon. In het voorprogramma spelen Krystl en Profuna Ocean, de symphorockband met streekgenoten Arjan en Rene Visser. Aanvangstijdstip is nog onduidelijk, omdat de organisatie pas in een later stadium een tijdschema publiceert.

Profuna Ocean

Kersvers

Net voor de zomer presenteerden zich vier bands in Xinix, die gevormd waren tijdens workshops van Popcollectief SLIM. De vier, Overrated, Remaining Minutes, 50 Seconds To Earth en The Subway Syndrome trokken flink van leer en doen dat opnieuw op het SLIM Herfstfestival in november (opnieuw in Xinix). Hoewel de muziekscene in hoofdzaak een mannenbolwerk is, spelen in genoemde bands net zoveel meiden als jongens.

Meer columns van Piet van Vugt: