Skip to content

Column Popnieuws: Blik vooruit

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 21-07-2011

De Hankse band Double Mess gebruikte het voorjaar om opnamen te maken voor een eerste cd. Naar verwachting komt die cd dit jaar nog uit. De band speelde nog wel op Parkfeest Oosterhout en in 't Uivernest op 18 juni. Binnenkort is de band met zangeres Michelle Kievits nog een keer in de buurt te zien: 28 augustus in Raamsdonksveer. Begin dit jaar kwam een single uit van de band, Perfect Stranger met clip. Bekijk die op de website van de band: www.doublemess.nl.

Festival

In Sleeuwijk komt een vervolg op een festival initiatief van vorig jaar. Zaterdag 27 augustus is er namelijk opnieuw een popfestival in het park in Sleeuwijk. Trema en SLIM ondersteunen de organisatie. De optredende bands zijn al bekend: John Ouburg & Friends (singersongwriterstijl), De Roefband (het muzikale gezelschap van VV Sleeuwijk), Paradox Soul, Soul Maids (een project van de oud Sleeuwijkse drummer Terence Henkel) en State of Maind (een nieuwe band van zangeres Nancy Bijland). Nancy Bijland zingt ook in Salvador, Sobek en in de gelegenheidsband Catch the Rainbow, die optrad op het laatste Hippiefestival in Gorcum en Rainbow repertoire speelde. Haar band Salvador is bezig met de afronding van een eerste cd, die opgenomen werd in een akoestisch correcte kippenschuur. Het stof vertraagde de opnamen, waar 150 uur tijd in gestoken is. Nu nog even masteren! In Sleeuwijk zijn er naast de muziek nog diverse randactiviteiten.

Uitgebreid

De band Strain heeft muzikale uitbreiding gekregen. De jonge muzikanten Jip van Kakerken (gitaar en zang), Hidde van der Grind (bas) en Vito van Beest (drums) kregen versterking van de Duitse Gorcumse gitarist Tim Toth die ook actief is in de band Henk. Door de uitbreiding krijgt Jip van Kakerken meer tijd voor de vocalen. Strain is nog in ontwikkeling en door uitbreiding van de bezetting kan daar wel eens vaart in komen. De band is nog wat zoekende naar een definitieve stijl. Hardrock lijkt favoriet bij de bandleden.

Meer columns van Piet van Vugt: