Skip to content

Column Popnieuws: Aus Raux in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 26-05-2011

In Xinix wordt zaterdag 28 mei een stevig avondjes hardcore punk met techno voorgeschoteld. De twee heren van de dan optredende band, Aux Raus startten in 2004 en besloten de zaken eens anders aan te pakken. Met weinig middelen, maar wel de nodige electronica wordt er heel heftig gemusiceerd. Bij de eerste cd lag het zwaartepunt op de punk, de tweede waaierde meer uit naar de dance kant. De laatste cd, die vorige maand verscheen zit daar een beetje tussenin. De muzikanten verklaren ook een klein beetje uitgeraasd te zijn en met wat meer structuur de cd opgenomen te hebben. De dynamiek bleef overigens gewoon gehandhaafd. Met hun vernieuwende, maar geaccepteerde aanpak won Aux Raus Essent Awards en andere prijzen. Daardoor kon er gespeeld worden op attractieve festivals als Lowlands en Noorderslag. Aanvang 22.00 uur.

Aux Raus

Americana

Meestal wordt de muzieksoort americana, een mix van diverse Amerikaanse muziekssoorten als blues, country, gospel en soul, door solisten gespeeld, maar de band The Shiner Twins doet dat in groter verband. Vrijdag 27 mei is het gezelschap min Xinix tijdens een XGP avond. Shiner Twins staat aan de vooravond van de presentie van de nieuwe cd, Four Souls, Four Hearts, die in Eindhoven plaatsvindt. Ongetwijfeld krijg Xinix daar wat van mee. Triest genoeg kan bassist Dick van Wagenveld de presentatie niet meer meemaken. Hij overleed een maand of twee terug tijdens een optreden met een andere band. Met Dick in het achterhoofd wil Shiner Twins doorgaan (“zoals Dik dat gewild zou hebben”) en speelt in Xinix met een invalbassist. Aanvang optreden 22.00 uur.

Rockcovers

Cafe Vrouwenhemel in Werkendam doet maandelijks een live concert. Zaterdag 28 mei speelt daar We Want More uit de buurt van Gorinchem. De band speelt een mix van moderne en oudere covers. Tot voor kort speelde toetsenist Tim Ouburg op freelance basis wel eens een optreden mee. Tegenwoordig heeft de band een vaste toetsenist. De zang in de band wordt verzorgd door de Nieuwendijkse zangeres Rosanne de With. Aanvang optreden 21.00 uur, toegang gratis.

Meer columns van Piet van Vugt: