Skip to content

Column Popnieuws: War is over met Handsome Poets

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 10-02-2011

Ook al luister je achteloos naar de radio, dan zul je de single van Handsome Poets, “Dance (The war is over)”een keer gehoord hebben. Critici noemen het Killers meer Mando Diao, maar toch is de band helemaal zichzelf. Zaterdag 12 februari is de band in Xinix in Nieuwendijk. De band staat aan de vooravond van een drietal voorprogramma's bij Blof, gevolgd door een Serious Talent Tour, met bands, die een keer Serious Talent zijn geweest. Xinix gaat daar dus aan vooraf. Je ziet een band, die interactief is, positief en daarbij opbeurend. Frisse, jonge indiepop, gebracht door vijf jongens, die er piekfijn uitzien. Opmerkelijk is, dat de band een krap jaar terug te zien was bij SLIM in de Lift in het zelfde Xinix. De live opname van het optreden staat op de website van SLIM. Het regionale Fictrious verzorgt het voorprogramma en ook die band verdient belangstelling met hun (ook) frisse poprock. Aanvang optredens 22.00 uur.

Hansome Poets

Rockslag

In Gorcum gaat de strijd om een finaleplaats voor de Rockslag bij Gorcum zaterdag 12 februari gewoon door. Weer drie bands die het duel aangaan. Saint Vincent & the Granadines, Audiodaycare en TerRa ontmoeten elkaar in 't Huijs van Breughel, aanvang 22.00 uur. De bands zijn in hoofdzaak uit de regio Den Haag afkomstig. Onze regio en ook Gorcum zijn zwaar ondervertegenwoordigd in de wedstrijd. In de vijfde ronde is nog een plaatsje vrij. Inschrijven!

Roots

Xinix Rootscafe heeft vrijdag 11 februari Edo Donkers met twee of drie medemuzikanten op het podium staan. Donkers trok maandenlang door de Verenigde Staten. Dat hij door die tocht be├»nvloed werd, is te horen op zijn CD “A Sense of Home”, die onlangs uitkwam. Zijn stijl is beeldend en verhalend. De muziek is een mix van rock, folk, country, blues en bluegrass. Het optreden begint om 21.30 uur precies.

Roadhouse

Tot slot: Poison Ivy, een rockcoverband speelt in Altena Roadhouse in Eethen en maakt daarmee het weekend compleet. De entree is gratis, de aanvang 21.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: