Skip to content

Column Popnieuws: Vette rock 'n roll bij XGP

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 27-01-2011

De band Hank The Knife & the Jets speelt vrijdag 28 januari bij XGP in Xinix in Nieuwendijk. Bandleider Henk Bruijsten startte ooit in Long Tall Ernie & the Shakers, een roemruchte band uit de zeventiger jaren (drankmisbruik, vernielde piano's, crimineel verleden etc.). In 1975 verliet Bruijsten de band en richtte Hank the Knife op. De singles Guitar King en Stan the Gunman groeiden uit tot grote hits en bereikten de top van de hitparade. De band is bijzonder vanwege het zessnarig basgeluid van bandleider Bruijsten. Het succes van de twee hits werd later niet meer gehaald en in 1981 valt de band uiteen. In 2006 wordt de draad weer opgepakt, verschijnt een nieuwe cd en wordt er weer opgetreden. Op het repertoire staan de gouden hits en rock 'n roll klassiekers van Long Tall Ernie. Het optreden begint om 22.00 uur.

Electroshow

De Noord Hollandse electro rockband Melomanics is geen onbekende voor Xinix. Zaterdag 29 januari is de band opnieuw in Nieuwendijk. Melomanics treedt op in verschillende gedaanten: altijd met een heleboel electronica en een keur aan muzikaal speelgoed en soms worden DJ's toegevoegd. Welke formatie ook optreedt de uitvoering is altijd spannend en indrukwekkend. Melomanics zorgden er bij het afscheid van De Oude School bijna voor dat de slopers hun werk niet meer hoefden te doen. Hoogtepunt in de carriere van Melomanics is de live ondersteuning van een modeshow in Parijs. Destijds hield de band er nog mooie rode pakken aan over. Er wordt gestart om 22.00 uur.

Chaos?

Systematic Chaos is de nieuwste loot aan de poptak van onze streek. Mark Veenstra (dr), Dik van Vuuren (gi) en Jasper Boetekees (gi) vormen sinds oktober de band. De band moet de juiste stijl nog gaan vinder, maar werkt ik de richting van metal/hardrock. Graag breidt Systematic Chaos de band nog uit met een zanger en een bassist. Contact opnemen kan via 06-14612537. De band repeteert in Xinix.

Dance

Draaiden dj's vroeger alleen platen op een draaitafel, tegenwoordig zijn het alternatieve muzikanten, die hun geluid ter plaatse produceren. In Xinix is het zaterdag 22 januari weer Electroxinix met de dj's Benjamin Bates, Toine sur Toine en John Lishious. Aanvang 22.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: