Skip to content

Column Popnieuws: The Squall live in Altena Roadhouse

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 28-10-2010

In Altena Roadhouse (voorheen de Schuur, Eethen) speelt zaterdag 30 oktober de Wijks/Veense band The Squall. The Squall is bijna twintig jaar geleden opgericht door gitarist Thijs Vos. Uit Quite Simple kwamen gitarist Kees Vos en bassiste Willy Eveleens. Zanger werd Bert van den Herik, die daarvoor in de punkband Dismal Joy zong. The Squall speelt rockmuziek, waar folk en wave doorheen zit. Na het vertrek van Willy Eveleens en Koos Markesteyn is de band aangevuld met bassist Paul Hussaarts. Nu de nieuwe cd uitgekomen is, Sun’s Coming Down en de bezetting weer compleet is, hebben de bandleden plannen om weer meer op te gaan treden. Het optreden in AR kan gezien worden als de officiële presentatie van de cd. In Altena Roadhouse is de entree gratis, aanvang 21.00 uur. Altena Roadhouse verwacht binnenkort Tattoo (6-11) en het Genderse Arie (13-11).

Dubbel in Xinix

Op het Xinix podium staan zaterdag 30 oktober eigenlijk twee bands: Krach en Die Lui. Krach zoekt de balans tussen een rockgeluid en dansbare beats. Er is inmiddels hard gewerkt aan een eerste cd, die begin 2011 zal verschijnen. De single daarvan (And So I Do A Little Dance) werd in september opgepikt door 3FM en al veelvuldig door onder meer Eric Corton gedraaid. Bij sommige optredens (waaronder dat in Xinix) wordt het DJ duo Die Lui toegevoegd, zodat interactie ontstaat tussen de draaitafels en de zinderende gitaren. Zeven man op het podium: daar komt meer energie uit, dan dat er ingaat. Aanvang 22.30 uur.

CD presentatie

De muzikanten van de band Doyle751 presenteren zaterdag 30 oktober in café Genesis in Gorinchem (Buiten de Waterpoort) hun CD Transistoria, die voor een deel live nummers bevat. Doyle751 speelt aantrekkelijke stonerrock. Het optreden van het powertrio wordt voorafgegaan door een andere driemansband: Paradox Soul. PS is een grotendeels instrumentale band, die snoerharde rock speelt, waarbij de rauw gezongen teksten gebaseerd zijn op science fiction. De optredens in Genesis vinden plaats in een halloween entourage. Aanvang 22.30 uur, entree €.2,--.

Meer columns van Piet van Vugt: