Skip to content

Column Popnieuws: Bezoek uit Engeland

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 16-09-2010

Poppodium Xinix krijgt zaterdag 18 september bezoek uit Engeland. De band Gecko treedt dan op. De Engeslen spelen catchy popsongs, vrolijk en experimenteel. Er staan in Nederland drie optredens gepland: Dordrecht, Nieuwendijk en Uden. Daarna keert de band terug naar Engeland, waar in oktober elf optredens gepland zijn, van Edinburgh tot Cardiff naar London. De sound doet wat denken aan Vampire Weekend en Roots Manuva. Gecko bracht onlangs de CD “Stop, Look, Lizard” uit, die geproduceerd werd door Peter Miles, de man achter het geluid van Sonic Boom SIx, een Engelse band die veel indruk maakte in Xinix. Als Gecko in die voetsporen treedt wordt het een gezellige boel. Aanvang 22.30 uur.

Kurenpolder

Recreatiecentrum De Kurenpolder heeft zondagmiddag 19 september Open Podium. Het podium is beschikbaar voor allerlei vormen van kunst. Het muziekaanbod lijkt de overhand te hebben. Komende zondag spelen SOAP!, de huisband van LivePodia en Old Road. SOAP! brengt een brede selectie van rockcovers. Old Road gaat wat terug in de tijd met funk en klassieke rock van The Cream en Jimi Hendrix. Er staan inmiddels ook eigen nummer op het repertoire. Aanvang 14.00 uur. Toegang gratis. Kurenpolder Open Podium is elke 3e zondag van de maand.

Sessie

Als muzikanten zonder als te veel voorbereiding samenspelen heet dat een sessie. SLIM startte in Xinix dat initiatief op elke 2e zondag van de maand. Zondag jl was de eerste editie, waarbij bleek dat het initiatief nog moet groeien. Ook De Teerkamer in Woudrichem organiseert sessies. Zondag 19 september wordt gestart met de eerste editie, die geleid wordt door enkele gerenommeerde Gorcumse muzikanten. De aanvang is 15.00 uur en je kunt zonder problemen inpluggen.

Swingen

Xinix organiseert vrijdag 17 september voor de tweede keer Elzinus’ Swinfcafé met muziek van DJ Elzinus en een live optreden van Tim Ouburg en Nancy Bijland. Tim & Nancy brengen een repertoire van Freak ’n soul. Het vorige Swingcafé met singersongwriter Huxley Green was een groot succes. De aanvang is 21.00 uur en toegang gratis.

Meer columns van Piet van Vugt: