Skip to content

Column Popnieuws: Sonic Boom Six bezoekt Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 05-11-2009

De Engelse band Sonic Boom Six arriveert zaterdag 7 november voor drie optredens in Nederland (Xinix, Purmerend, Zwolle). De dag ervoor speelt de band nog in San Francisco (US). Na de drie optredens in Nederland gaat SB6 door naar Duitsland om via Tsjechie, Hongarije, Belgie en Engeland opnieuw voor 13 optredens naar de VS te gaan. Het is dus uniek dat de veelgevraagde band in Xinix speelt. De vijf muzikanten maken een aantrekkelijk mix van punkrock, ska en hiphop. Na hun laatste bezoek aan Xinix (September 2006) is de band alleen maar gegroeid. Nog steeds verzorgt zangeres Laila K de vocals. Het feest wordt compleet gemaakt door het voorprogramma: de plaatselijke band The FawakaBrothers , Het kan allemaal nog net voordat de grote optredens voor die band beginnen. In december speelt de band namelijk in Paradiso en De Melkweg en in januari tijdens Noorderslag in Simplon in Groningen. We mogen niet aannemen, dat het het laatste optreden van de hiphopband, in Xinix is, omdat de grote podia nu lonken: The FawakaBrothers horen bij Xinix. Het zal ongetwijfeld weer komisch en gedreven worden. De concerten beginnen om 22.00 uur. ’t Wordt blazen.

Lift

Op de eerste vrijdag van de maand, 6 november spelen weer twee bands in Xinix in het kader van SLIM in de Lift. Omdat er ditmaal geen regionale bands beschikbaar zijn, heeft SLIM terug moeten grijpen naar muzikanten uit Rotterdam (New Era Dojo, piepjong en met een breed repertoire) en Waalwijk (Backspin met alternatieve rock). De voorwaarden zijn onveranderd: gratis entree, aanvang 21.30 uur.

Snelle bassist

Poppodium Haarhorst in Gorcum organiseert maandelijks optredens. Ditmaal heeft het optreden op zaterdag 7 november de titel Noticeable November meegekregen. Die avond treedt Grain op. Grain is zangeres Joyce van der Hoeven, die bijgestaan wordt de snelste bassist van Nederland, Barend Courbois. Courbois speelde met alle rock en metal grootheden en won met Whistler-Courbois-Whistler de Grote Prijs van Nederland. Ook in de band van Grain: ex Brood drummer Guzz Genser en gitarist Noud Smeets. Grain is brutaal,rebels en uitdagend. Aanvang 20.30 uur

Meer columns van Piet van Vugt: