Skip to content

Column Popnieuws: Face Tomorrow in XiniX

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 30-10-2008

De energieke Rotterdamse band Face Tomorrow speelt zaterdag 1 november in XiniX in Nieuwendijk. In 2004 brak het vijfkoppige gezelschap definitief door met hun cd “The Closer You Get”. De populariteit bracht de band op festivals als Lowlands, Metropolis en Groezrock (B). De fans hebben heel lang moeten wachten op de nieuwe cd “In the Dark”, die op 17 oktober uitkwam op Excelsior Records. De langverwachte schijf werd door Muziekkrant Oor, Nieuwe Revu en VPRO Radio direct tot cd van de week uitgeroepen. Op de Myspcae pagina van de band is een fraaie clip te zien van het nieuwe nummer I am Overpowered. Die titel slaat mogelijk op de uitstraling van de band: vol emotie en gedreven. Op de website van de band geven de muzikanten aan, waarom meestal geen toegift gegeven wordt: “Tijdens ons optreden houden we niks achter. We geven altijd 100%”. Het optreden in Xinix begint om 22.30 uur.

Crashed is Untraceable

De symphorock band Crashed houdt op te bestaan. Na het vertrek van zangeres Mariola den Drijver en gitariste Eline Dekker stopt ook toetsenist Gertjan van der Linden in verband met verhuizing naar Amsterdam. De overblijvende muzikanten, inclusief de al eerder toegetreden zangeres Charlotte de Groot, gaan door. De nieuwe start resulteert ook in een andere naam: Untraceable. Ongetwijfeld verandert de stijl van de band ook door het wegvallen van de toetsen. Untraceable is voor het eerst te zien op de eerste avond van het SLIM Herfstfestival (8-11) in XiniX.

Verzet

Het optreden van The Hot Stewards, dat gepland was voor 1 november in de Haarhorst gaat niet door. Het is verzet naar een latere datum. Niet verkeerd, want anders hadden er op die datum twee energieke gezelschappen binnen een straal van twaalf kilometer gespeeld.

Fawaka!

The FawakaBrothers zit middenin de korte tour die de band maakt in verband de uitverkiezing tot Local Only door popblad Live XS. Paradadiso is al achter de rug, Het Paard van Troje is heden (donderdag 30/10) en voor zondagmiddag staat een optreden in Luxor in Arnhem gepland. Ook de twee andere verkozen bands, AC Berkheimer en Dollygrip spelen dan. Wil je nog op de gastenlijst voor dat optreden, mail dan als een speer naar michielvanberkel@gmail.com.

Meer columns van Piet van Vugt: