Skip to content

Column Popnieuws: Jaarwisseling muzikaal rustig

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 30-12-2010

De jaarwisseling op de diverse podia is dit jaar erg rustig. Er is komend weekeinde geen live conert te bezoeken. Wel zijn er de Oud&Nieuw parties in Xinix Nieuwendijk (inmiddels uitverkocht) en Altena Roadhouse Eethen (er rijden bussen).

Terugblik

In het afgelopen jaar vonden weer veel live concerten plaats. Opmerkelijk was dat het aantal podia waar de concerten plaats kunnen vinden uitbreidde. In Eethen werd het voormalige De Schuur in gebruik genomen als muziekpodium met elke zaterdag live muziek. In Werkendam, niet direct een plaats waar je live concerten zou zoeken, werd café de Vrouwenhemel actief met onregelmatig een rockband op het podium. Recreatiecentrum De Kurenpolder introduceerde een maandelijks Open Podium, waarbij allerlei kunstvormen vertoond kunnen worden. Muziek bleek de hoofdmoot te zijn. Tot slot nam ook De Teerkamer in Woudrichem het besluit om het aantal live concerten te gaan intensiveren. Er werd opnieuw een samenwerkingsverband aangegaan met stichting Livepodia. Opmerkelijk is wel, dat de nieuwe en vernieuwde podia vooral rockmuziek programmeren en zich richten op de wat oudere bezoeker. Als het om optredens van hippe en hippere bands blijft Xinix in Nieuwendijk de enige organisator.

Fenris

Zo treed je een heel jaar niet op en zo heb je een hele serie met optredens in het vooruitzicht. Het overkwam de regionale viking black metal band Fenris, die het laatste optreden in december 2009 in Landgraaf had. De leden zijn over het algemeen ook actief in andere bands en hadden het besluit genomen om op projectbasis verder te gaan. Dus zich niet meer richten op live optredens maar zich bezig houden met korte aflopende projecten voor een bepaalde manifestatie of gebeurtenis. Plotseling werd de band gevraagd toch weer een concerten te gaan geven. Inmiddels zit de band volop in de voorbereiding om de draad 22 januari weer in De Bunker in Landgraaf op te gaan pakken. Verdere optredens staan gepland in Sittard, Gouda en Arnhem. Er is ook een nieuwe bassist: Christiaan Stegeman, die voorheen de bas bespeelde in Off Balance, Infestis en Brandhaard).

Fenris

Meer columns van Piet van Vugt: