Skip to content

Column Popnieuws: Twee toppers in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 29-10-2009

Poppodium Xinix heeft voor zaterdag 31 oktober twee bands gecontracteerd, die aanstormende talenten genoemd mogen worden. Elle Bandita is een band met Ella Bandita zelf in de hoofdrol. Er wordt electropunk in een flink tempo gespeeld. Ella Bandita heet eigenlijk Ryanne van Dorst. Ze startte in de meidenband Bad Candy (ooit in Almkerk), die geformeerd werd door Earring zanger Barry Hay.na het verlaten van het licht glamourachtige Bad Candy ging ze het ruige werk in met The Riplets, een heftige meidenpunkband, die in 2003 in het oude Xinix speelde. Tijdens de periode met de inmiddels opgeheven Riplets startte Ryanne met Ella Bandita. Het debuutoptreden (!) vond in januari 2009 plaats op Noorderslag, waarna al snel de cd Queen of Fools verscheen. Een onstuimige start dus voor die nieuwe band, waarvan het waarom op het podium zichtbaar zal zijn. De Dordtse tweemansband The Death Letters is niet minder interessant. De jonge honden grossieren in moderne rockblues en schuwen de emotie niet. Net als Ella Bandita was ook The Death Letters bij De wereld Draait Door te zien, het programma voor nieuw talent. In februari bracht The Death Letters een debuut cd uit onder de bandnaam. De cd werd gepresenteerd in Bibelot in Dordrecht. De optredens in Xinix beginnen om 22.00 uur.

Vooraf

Drie bands uit Sliedrecht spelen vrijdag 30 oktober in Xinix tijdens een avond onder de titel Elektra in Xinix. De avond vloeit voort uit contacten die popkollektief SLIM heeft met het Sliedrechtse jongerencentrum. Normaal gaan jaarlijks SLIM muzikanten naar Sliedrecht. Nu reizen de Sliedrechters naar Nieuwendijk. De bands Everscream (emo/screamo), Banana Pinguin (jam-rock) en Red Dust (rock ’n roll) treden vanaf 21.00 uur op.

EP & Jazz

De band Diva Down heeft een EP uitgebracht. De nieuwe EP heet Risen Thoughts & Fallen Feelings en bevat acht songs.***In De Teerkamer speelt zondag 1 november de oude stijl jazz band The Jazzy Rabbits, Het New Orleans repertoire wordt gebracht met Nederlandse en Engelse teksten. Het optreden begint om 15.30 uur en de entree is gratis. De Teerkamer wil meer concerten gaan organiseren op zondagmiddag, naast de concerten op zaterdag met de nieuwe Teerkamerband.

Meer columns van Piet van Vugt: