Skip to content

Column Popnieuws: Cool Genius

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 30-09-2010

Xinix heeft met het Zwolse Cool Genius een energiek trio in huis gehaald. De drie muzikanten spelen zaterdag 2 oktober een strakke, stoere mix van jazz, funk en country songs. Twee leden stammen uit het in Tilburg opgerichte Soundsurfer en voegden zich bij bassist Sebastiaan van Olst (16Down) om Cool Genius te beginnen in 2005. Het trio gaat live als een speer en gebruikt op het podium diverse, maar ook elkaars instrumenten. In 2007 werd het eerste album uitgebracht (MayBe You Should Do That Too). Xinix krijgt een informele voorpremiere van de nieuwe cd, die op 7 oktober voor de 2e keer gepresenteerd gaat worden in Paradiso (eerder in Hedon, Zwolle). De nieuwe cd heet Where the day is done. Op MusicFrom staat een lovende recensie over de nieuwe geluidsdrager. Er zijn ook fragmenten te horen. Overigens speelt Cool Genius drummer Bauke Bakker speelt overigens ook in de band van Bertolf. Het optreden van Cool Genius in Xinix begint om 22.30 uur.

Lift

Bands die bij SLIM in de Lift (Xinix, vrijdag 1 oktober) spelen, krijgen daarmee een duwtje in de rug. De activiteit biedt volop ruimte om je als band te presenteren: een volledig uitgerust podium en altijd publiek. Dat laatste omdat de activiteit laagdrempelig is zonder entree. Vrijdag spelen Straight Unicorn uit Sliedrecht met een portie rockmuziek. Tweede band is het Gorcumse X-Tinxtion, dat trashmetal speelt met de kenmerkende snelle drums en stevige gitaarsolo’s. De eerste band start altijd om 21.30 uur.

Kort nieuws

De “oud-gedienden” van The Blokes spelen zaterdag 13 november op het SLIM Herfstfestival. Het kwartet bestaat uit regionale muzikanten van het eerste uur, die pittige rock maken en “op het podium pas echt loskomen”. Geen grijs haar bij een andere deelnemer aan het SLIM Herfstfestival: Wieb & de Theezakjes. Dat wordt een optreden met hart-rock// Gadget is zaterdagochtend tussen 4.00 en 7.00 uur (!) op 3FM bij Gerard (Ekdom) in de Nacht. De uitzending is ook te volgen via Nederland3//

Meer columns van Piet van Vugt: