Skip to content

Column Popnieuws: Xinix open voor benefiet

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 30-06-2011

Poppodium Xinix sloot vorige week af met een spetterende slotoptredens, maar is vrijdag 1 juli nog een keer open voor een benefietconcert voor Wanicare, een organisatie die opvang van wilde dieren ondersteunt en zich inzet om natuurgebieden te behouden. Vanaf 20.00 uur spelden de volgende bands: De Theezakjes (komische heftige punkrock), Fictrious (jonge muzikanten met melodische rock), Two Face (stevige herkenbare rock van voorheen Kill dr Phil) en SugarSweet (stonerrock trio uit Sleeuwijk). Xinix en Popkollektief SLIM leveren de vrijwilligers voor deze avond. Na het festival is het echt zomerstop in Xinix.

The Cosmic Carnival

Hippies

Gorinchem is ditmaal drie dagen lang in hippiesferen. Op vrijdag 1 juli begint de vijfde editie van het Hippiefestival. Op het terrein Buiten de Waterpoort kruipen drie dagen lang artiesten in de huid van muzikanten uit de zestiger en zeventiger jaren. Op de vrijdag speelt in de tent vanaf 22.00 uur de band D'n Doars met een repertoire van, hoe kan het anders, The Doors (entree €.5,--). Op zaterdag 2 juli buiten muziek van o.a. Greatful Dead, Led Zeppeling en Rainbow. 's Avonds viert de band the Bintangs het 50-jarig bestaan met een optreden in de tent, (aanvang 22.30, entree €.7,50). Op zondag weer live concerten buiten met o.a. klanken van Santana, The Band, The Kinks (met de ex Bo's Drag leden) en Joni Mitchell. Het festivalterrein is in stijl gebracht met authentieke kraampjes. Verder zorgen opgeroepen eigenaars van beschilderde hippiebusjes voor een sfeer van lang vervlogen tijden. Kijk voor het volledige programma en de juiste speeltijden op www.hippiefestival.nl.

Presentatie

Deelnemers aan muziekworkshops van SLIM (voornamelijk 3e jaars leerlingen van het Altena College) laten donderdag 30 juni horen hoe ver ze zijn. Gedurende twintig weken werd onder leiding van stagiaires van Rockacemie Utrecht in combovorm repertoire ingestudeerd. De presentatie in Xinix is de afronding van de workshops. Het begint om 19.30 uur. De muzikanten zijn later nog te kien op het SLIM Herfstfestival in Xinix in november.

Meer columns van Piet van Vugt: