Skip to content

Column Popnieuws: Veel vuurwerk in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 29-04-2010

In Xinix is de komende drie dagen voor elk wat wils. Wie van lolrock houdt moet op Koninginnedag 30 april naar het Poppodium. Dan speelt daar is samenwerking met de Oranjevereniging de lolrockband Lekke Band, aanvang 21.00 uur. De dag erna, zaterdag 1 mei komt rapper Dio naar Xinix. Dio werd bekend door zijn hit Tijdmachine, die hij maakte met een andere rapper, Sef. Verder leverde Dio singles af met De Jeugd van Tegenwoordig, de Opposites, Voicst (Het is je boy) en The Madd (Boy). In Xinix begint het optreden van Dio om 22.30 uur. Meestal is in Xinix na zaterdag de koek op, maar ditmaal is er zondag 2 mei ook nog een optreden. Dan staat De Staat op het podium. De Nijmeegse band bereid zich voor op de optredens tijdens Bevrijdingsdag en heeft daar Xinix voor uitgekozen. De band was eerder in Nieuwendijk (voorprogramma van Voicst, najaar 2008), maar toen was het album Wait for Evolution nog niet uit en was De Staat voor iedereen een anonieme band. De Staat stond op Pinkpop en was ook een graag geziene gast op buitenlandse festival. Het optreden in Xinix begint op een afwijkende tijd, 16.00 uur.

Voor de koningin

In de Teerkamer in Woudrichem speelt donderdag 29 april El Kroppo Special, een band rond gitarist/zanger Ron Krop, die grossiert in funk en soul. Krop brengt enkele gerenommeerde muzikanten mee, om er een bijzondere avond van te maken. Aanvang 21.30 uur, entree gratis. De Teerkamer is inmiddels ook weer voorzien van een nieuwe Huisband. De band heeft al een keer opgetreden en gaat dat zaterdag 15 mei opnieuw doen. Een zaterdag eerder, 8 mei speelt Troy Torino, een stonerrockband, waar de vonken van af springen.

Naar 3FM

Gadget stelt met 3FM dj Rob Stenders komende week alles in het werk om de nieuwe single, Shine gedraaid te krijgen. In het programma Stenders Eetvermaak (tussen 12 en 14 uur) moeten opdrachten uitgevoerd worden. Als alle opdrachten goed uitgevoerd worden, wordt de single gedraaid.

Meer columns van Piet van Vugt: