Skip to content

Column Popnieuws: Podia plannen rap en hiphop

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 28-08-2008

In het nieuwe live seizoen is veel aandacht voor hiphop en rap. Poppodium Haarhaarst heeft voor 12 september de Osdop Posse op het programma staan en Poppodium Xinix doet daar niet voor onder met het vastleggen van De Jeugd van Tegenwoordig (22 november). Inmiddels is sprake van een toenemende belangstelling voor genoemde muzieksoorten. Kijk naar de aandacht voor “ons eigen” Poeha en TomTom en The Opposites (beide op Gorcumse Zomerfeesten, zaterdag 30/8 met ook Devestators). Later meer over genoemde optredens van de landelijke topbands.

Andere naam

Een andere naam voor je band geeft meestal nieuwe impulsen. Surely (daarvoor 1Lamp en finalist Wraak van Brabant) heet vanaf de zomer The Honey Bees. De eigen rocknummer zijn vervangen door vrolijke covers. Foto’s op de website van de band (www.honeybees.nl) tonen de bandleden in bijenpakken. Ze geven tevens aan dat de band in is voor een geintje. Ook randvertier kan met het optreden ingekocht worden. Bigg Muff, een kwartet van regionale muzikanten uit de beginperiode van rock in Altena, heeft de naam gewijzigd in The Blokes. De band speelde al op een XGP avond in Xinix. Het coverrepertoire reikt van Abba tot Frank Zappa, erg breed dus.

Grote Markt/tent

In Gorcum spelen vanavond (donderdag 28 augustus) Zuco 103 en Alain Clark, niet de eerste de beste artiesten. Het optreden op de Groenmarkt is gratis. Tegelijk is er op de Varkenmarkt een alternatief (aanvullend) Zomerfeest met voornamelijk Nederlandstalige artiesten. In Genderen is vrijdag 30/8 de grote Nederpopavond in de feesttent. De Teerkamer Huisband, Part2 en Straight On spelen veertig Nederlandse hits. De opbrengst is voor twee goede doelen (zie elders in deze krant).

The FawakaBrothers

The FawakaBrothers krijgen toch hun voorprogramma in Xinix. Het optreden van Jaya The Cat, waarvoor de regionale rappers gepland waren, werd gecancelled. The FawakaBrothers is nu gekoppeld aan het optreden van J-Stars op 4 oktober in Xinix. Daarna ligt de band een half jaar stil, omdat één van de bandleden een wereldreis gaat maken. Verder gaat Frans van Gastel (ooit Genders) met zijn band Monokino naar China voor een tournee. Over grote reizen gesproken.

Meer columns van Piet van Vugt: