Skip to content

Column Popnieuws: FaWaka Brothers op de radio

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 29-05-2008

De rock/hiphop band The FawakaBrothers heeft na het uitbrengen van de EP De Perfecte Dag, een perfecte dag binnengehaald. In de nacht van 7 juni is de band te beluisteren in het kolderieke 3FM programma Nachtegiel. DJ Giel Bielen haalt allerlei randzaken naar het programma en pleegt plagende telefoontjes. Het is wel een zware klus vor de band, want het live programma is tussen 01.00 uur en 3.30 uur. Het lijkt er op, dat The FawakaBrothers diezelfde avond een optreden in het Zwitserse (of Friese) Zürich hebben. De bandleden maken er een hobby van, om zaken te verstoren, dus misschien moet wel aangenomen worden, dat dat optreden niet serieus is. En optreden in Paradiso op 28/8 (met VanKatoen) moet wellicht wel serieus genomen worden, evenals dat van 27/9 met VanKatoen in Woerden. Niets is zeker.

Zomerfeest

De organisatie van de Zomerfeesten in Gorinchem (eind augustus) maakt er een gewoonte van om het programma getrapt bekend te maken om zoveel mogelijk publiciteit te krijgen. Meer dan andere jaren gaan er wel publiekstoppers optreden. Eigenlijk zijn voor het poppubliek alleen Alain Clark (donderdag 28/8) en Moke (vrijdag 29/8) van belang. Moke treedt op één avond op met Hind, terwijl eerder in het programma Het Goede Doel en Nick en Simon geprogrammeerd staan. Het programma voor zaterdag 30/8 is nog niet bekendgemaakt, maar de site van hiphopband E-Legal meldt hun optreden voor die datum al. Doordenkend komt daar iets rapachtigs bij, Opgezwolle misschien? E-Legal speelt 13 juni met skaband The Skaranoids in Xinix, tijdens SLIM in de Lift. Zondagmiddag is er meestal een jazz gerichte uitsmijter.

AIAB

Angel in A Box heeft naast de website ook een MySpace pagina. Bij de bands, die Angel in A Box inspireren mag nog gerust The Only Ones toegevoegd wordt, vanwege het stemgeluid van zanger Bart Sietsema, dat erg veel wegheeft van Only Ones voorman Peter Perret. Van de drie songs, die op MySpace te beluisteren zijn is vooral Trapped in Time een lekker doorsudderend nummer. De band trad dit jaar negen keer op en dat is lang niet gek.

Meer columns van Piet van Vugt: