Skip to content

Column Popnieuws: Regionalen naar 013 in Tilburg

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 28-04-2011

Zowel SugarSweet, Mayday13 en De Theezakjes spelen heel binnenkort in 013 in Tilburg. SugarSweet (op de website van 013 aangekondigd als Tilburgs groove-rocktrio; wij weten beter) speelt op donderdag 28 april (en dat is vrijwel nu) in het voorprogramma van de Zweedse doom/stonerband Graveyard. Die band mixt klassieke rock met jazz en blues. SugarSweet krijgt een duwtje mee doordat er in de aankondiging de term staat: “DeWolff heeft er weer een broertje bij”. Een mooi compliment. Mayday13, de Giessense rockband speelt dinsdag 3 mei in de Halve Finale van Emergenza, een Europese wedstrijd voor popbands. De band ontmoet er 6 tegenstanders. Finalisten van Emergenza strijden uiteindelijk tegen winnaars uit andere landen. Er zijn maar liefst 4 Emergenza halve finales in één week. Vrijdag 6 mei spelen ook nog eens SugarSweet (opnieuw in 013 dus) en onze regionale sensatie De Theezakjes. Altena verovert Tilburg. Nu nog scoren!

Mayday 13

Feest

In Xinix is het zaterdag 30 april ook Koninginnedag. Dat wordt er een feestavond gehouden in samenwerking met de Nieuwendijkse Oranjevereniging. De Belgische rockcoverband The Amazing Flowers verzorgt de muziek. Leden van de Oranjevereniging hebben korting op de entree. Aanvang 21.00 uur.

Teerkamer

Wat in Den Haag niet meer kan, kan in Woudrichem nog gewoon: een Koninginnenacht met live muziek. Vrijdag 29 april speelt er een band in De Teerkamer in Woudrichem. Het bericht op de website van De Teerkamer hult zich verder in nevelen als het gaat om de naam van de band. Kom kijken, wordt er aangeraden. Geen entree, aanvang 22.00 uur.

Winnaar

In Gorinchem werd One Night Band de winnaar van de Rockslag bij Gorcum, editie 2011. De band versloeg in de finale vier andere bands. ONB was eerder actief tijdens de Bandstrijd in Almkerk en gooide daar hoge ogen. De Dordtenaren spelen ouderwetse rock 'n roll in de stijl van Them Crooked Vultures. De organisatie kijkt terug op een geslaagde Rockslag editie. Vanuit onze regio was er alleen deelname van Mayday13. Het gebrek aan Gorcumse bands viel op.

Meer columns van Piet van Vugt: