Skip to content

Column Popnieuws: Clinic en optreden van metal gitarist

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 28-02-2008

In Xinix is vrijdag 29 februari de Amerikaanse metal gitarist Joe Stump te gast. Stump tourde met zijn bands Holy Hell en Manowar en is nu in Nederland voor optredens en “clinics”. In Nieuwendijk is er om 20.00 een gitaarclinic, waarbij Stump een aantal makkelijke en moeilijk hoogstandjes op de gitaar zal laten zien en vragen zal beantwoorden. Er is veel belangstelling voor de clinic: er komen zelfs geïnteresseerde gitaristen uit België. Joe Stump is een autoriteit op de shred gitaar (eenvoudig vertaald: slopen: het spelen van snelle passages, zoals ook Yngwi Malmsteen dat doet). Stump is ook docent aan Berklee College of Music in Boston en hij bracht instructie dvd’s en cd’s uit. Aansluitend aan de clinic (22.30 uur) zal Joe Stump met een gelegenheidsband optreden. De band speelt nummers van Stump’s band, Reign of Terror en covers van Deep Purple, Jimi Hendrix en Led Zeppelin. Voor clinic als optreden gelden aparte entreeprijzen. Kijk op de Xinix site voor meer info en inschrijfmogelijkheden.

New Cool in Xinix

De jazz- en soulband New Cool Collective speelt zaterdag 1 maart in Xinix. De acht muzikanten weten als geen ander hoe je die muzieksoort dansbaar neer moet zetten. De “grote” broer van New Cool Collective, de bigband, toert momenteel met Bart Chabot, waarbij Chabot de verteller is van Jungle Book en de bigband live de soundtrack maakt. Xinix moet het met de kleine bezetting doen, die overigens niet minder swingend is. New Cool Collective speelde op North Sea Jazz en trad op tot in Japan. De deur gaat open om 21.00 uur, de band speelt vanaf 22.30 uur.

Kleine prijs

In Jongerencentrum Elektra in Sliedrecht is zaterdag 1 maart de tweede ronde van de Kleine Prijs van de Alblasserwaard. Met maar twee voorronden is met recht sprake van een “kleine prijs”. Het symfonische Crashed neemt het op tegen de ska van de Gorkumse Skaranoids en de band Chaos. De finale is op 29 maart. De winnaar van de tweede ronde komt uit tegen The Machine. Hoofdprijs is een optreden op het Elektra Tuinfeest.

Meer columns van Piet van Vugt: