Skip to content

Column Popnieuws: Live in Woudrichem

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 28-01-2010

LivePodia organiseert zaterdag 30 januari in Het Arsenaal in Woudrichem een liveconcert. Huisband SOAP! heeft weer een nieuw aantal rockcovers ingestudeerd. Zangeres Ankie van Noorloos (Another Language?) zal als gast optreden en nummers zingen van ondermeer Pointer Sisters, Adele en Bonnie Raitt. Bovendien is de symfonische rockband Roslynn te gast. De vijf leden brachten in 2007 de mini cd Rebirth uit. Onlangs speelde de band in Bibelot in Dordrecht. Aanvang 21.00 uur, geen entree. LivePodia heeft geen vast onderkomen meer. De volgende optredens vinden plaats in De Soos in Almkerk (27/2).

Singersongwedstrijd

Als het carnaval is, is op zaterdag (13/2) in Xinix altijd de singersongwriterwedstrijd. Deelnemers kunnen weer inschrijven. Door een mail te sturen naar xinix.singsong@gmail.com, kun je op de deelnemerslijst van maximaal tien terechtkomen. Er mogen solisten en duo’s deelnemen. Regel: 15 minuten spelen, drie nummers, waarvan minstens twee van eigen hand. Er is een publieksprijs en een prijs van een vakjury. Xinix is altijd mooi versierd maar niet met serpentines.

Lift

In Xinix is het vrijdag 29 januari SLIM in de Lift, de eerste van dit jaar. Ditmaal muziek uit Breda van Incomn, dat Engelse rockpop speelt en Xigatze, een mystiek Fries gezelschap, dat een mix brengt van trashdisco, blues en rock, alles voorzien van teksten in de Friese taal. De avond begint om 21.30 uur, entree is gratis.

Rigby

Na voorprogramma bij Kaiser Chiefs en Moke en huisband zijn bij De Wereld Draait Door en daarna in Xinix spelen. Een ultieme ervaring. Het overkomt Rigby, dat zich in korte tijd opwerkte naar een een landelijke bekende band. Frontman is Idol-deelnemer Christon Kloosterboer, die met vier vrienden inmiddels drie singles en een cd uitbracht. Het vijftal regelde alles aanvankelijk zelf, totdat ze in het grote circuit terechtkwamen. Het nummer One Song was veel te horen bij de 3FM Serious Request actie aan het einde van het jaar in het Glazen Huis in Groningen. The Medics uit Utrecht speelt in het voorprogramma met puntige vette rock. Aanvang 22.30 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: