Skip to content

Column Popnieuws: 2007 vruchtbaar popjaar

Bron: Nieuwsblad Land van Altena

Het jaar 2007 was positief vom de lokale popscene. Backyard ging naar Amerika voor een tiental concerten, een ongekende ervaring voor een superjonge band. SLIM coachte een twaalftal jonge muzikanten tot echte popbands, die voor het eerst optraden bij het SLIM Herfstfestival. Dat zelfde popcollectief vierde in januari het 25 jarig jubileum in een overvol XiniX. Die situatie deed zich nog vier keer later in het jaar voor: bij het optreden van De Heideroosjes, tijdens de twee Herfstfestivals en tijdens het afsluitconcert van XiniX. Bij de laatste drie evenementen waren voomamelijk regionale bands betrokken.

Nieuwbouw

XiniX werkte in 2007 toe naar de nieuwbouw. Het pad ging lang niet over rozen, maar in de eerste week van 2008 gaan de activiteiten in het nieuwe gebouw toch echt van start. Een echt dieptepunt was het failliet van de muziekschool, hoewel dat ook weer kansen geeft voor andere initiatieven.

Crossover met rock

Highway49 is een vrij nieuwe band (definitief gevormd in april van dit jaar) met ondermeer de Woudrichemse bassist Tim van Engelen. De band voegt classic rock, blues en rock & roll samen en kneedt daar een vette nieuwe sound van. Op YouTube staat een live filmpje van What Can I Do en daar is bovendien een officiele clip van de band te vinden, Destination home. De bandleden laten zich inspireren door The Doors, Herman Brood, Aerosmith en wellicht ook Howlin Wolf, die een bluessong met de titel Highway49 schreef. De band won inmiddels een voorronde van De Rockslag en speelt in februari in De TeerKamer in Woudrichem.

Verder

Angel In A Box gaat fris het nieuwe jaar in. Op 5 januari wordt gespeeld in Kaatsheuvel in het kader van de wedstrijd To The Moer and Back. Drie dagen later speelt de band in the Mezz (in het kader van Uit je Hok) in Breda. Dan zit de band gekoppeld aan De Opvoeding, een band die lekkere punkrock speelt. Op de site van de band www.angelinabox.nl staat ook de nieuwe clip van de band: I don't know why.

Meer columns van Piet van Vugt: