Skip to content

Column Popnieuws: Aux Raus in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 26-11-2009

Het gabberpunk duo Aux Raus is zaterdag 28 november op herhaling in Xinix. De twee heren startten in 2007 als tussenact bij DJ optredens. Het groeide uit naar een volwaardige show met hectische en humorvolle songs. Bastiaan Bosma (zang, drumcomputer) en Luuk Bouwman (gitaar) moesten dit jaar een trip naar Mexico afzeggen wegens de Mexicaanse griep, maar een tour naar Columbia ging wel door, evenals die naar Hongarije. In Zuid Amerika wordt hun nummer Fall gebruikt voor een commercial voor telefoons. Drukke baasjes dus, die die drukte vooral ook tot uiting laten komen tijdens optredens. In augustus is het tweede album van Aux Raus verschenen, The Brick is in the air. Opmerkelijk genoeg verscheen dat album bij het label Top Notch, waar tot heden alleen hiphoppers tekenden. De dj’s Booze en Something Elze zorgen voor het naprogramma. Aanvang 22.00 uur.

XGP Faber

Als de band Faber vrijdag 27 november bij XGP in Xinix optreedt zien Herman Brood liefhebbers een aantal bekende muzikanten. De rockband van zanger/gitarist Jeroen Faber bestaat uit Faber zelf na helemaal uit muzikanten die met Herman Brood gespeeld hebben in Wild Romance. David Hollestelle (gitaar), Gus Genser (drums) en Rudi Englebert (bas) waren leden van de wat latere WR bezettingen. Met Jeroen Faber was snel een klik. Tien dagen na de eerste kennismaking en even wat doorspelen, werd het eerste optreden al gedaan in Paradiso. Vrijdag begint het om 22.00 uur.

50 jaar pop

De Nieuwe Doelen in Gorcum staat zaterdag en zondag in het teken van 50 jaar Popmuziek in Gorcum. Elke dag zijn er vanaf 15.00 uur optredens Zaterdag wordt om 14.00 uur de speciale tentoonstelling geopend en zondag wordt om 18.00 uur een boek met cd gepresenteerd.

Knijft solo

Joek Knijft speelde op zondagmiddag 29 november bij 50 jaar popmuziek in de Nieuwe Doelen. Hij doet dat met Albion, Doyle754, Endymion en solo. Solo (met twee zangeressen) is hij op vrijdag 27 november te zien in cafe Hier Neffuh in Sleeuwijk. Hij speelt dan zijn americana repertoire, waarmee hij veelvuldiger in het land optreedt. Knijft bracht het vorig jaar ver in de Grote Prijs van Nederland, de wedstrijd voor popbands, hiphopppers en singersongwriters.

Meer columns van Piet van Vugt: