Skip to content

Column Popnieuws: Hip hop in de Pomp

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 27-11-2008

Jongerencentrum De Pomp aan de Sportlaan in Almkerk heeft zaterdag 29 november de hiphop en breakdance band Triple G op het podium staan. Triple G is een hecht en energiek gezelschap, dat bestaat uit vier mannen en zangeres Esther. Met moderne raps, bijbehorende beats en teksten die er toe doen, weet de band het publiek altijd te raken. De band opereert onder het motto "Be Pure" en speelde eerder in de buurt. Het optreden start om 21.00 uur.

 

Voicst in XiniX

Een toernee die startte in Paradiso Amsterdam en eindigt in Xinix. Je kunt het als programmeur niet mooier treffen. Het gaat over de zeven optredens tellende trip van Voicst, die onder de noemer "Lost in My City Tour 2008" door het land gaat. Voicst is geen onbekende voor Xinix, want de band speelde er op het openingsfestival in januari en eerder in het oude Xinix. De band kwam in 2004 met een eerste cd (11-11), waarna het gezelschap in een stroomversnelling kwam, ondermeer doordat een biermerk een song gebruikte voor een commercial. Onlangs verscheen de tweede cd van de band, A Tale of Two Devils, met opnieuw een energiek rockend Voicst. De blazers en DJ lijken vast toegevoegd te zijn aan de band. Voicst is landelijk erg populair en er zal niemand zijn die de single Every Day I Work On The Road niet kent. Na de tour gaat Voicst voor twee concerten naar Frankrijk om begin december ook nog vier keer het voorprogramma te doen bij Anouk in de Heineken Music Hal. In Xinix speelt De Staat in het voorprogramma, eveneens een stevig rockend gezelschap. Voorprogramma start om 22.00 uur.

Rockslag

De Rockslag bij Gorcum heeft zaterdag 29 november zijn tweede voorronde. In het Huijs van Breughel aan de Knipsteeg spelen dan Untreceable (een rock voortzetting van Crashed), Moments Gate (prog metal) en Blend, een ervaren band, die al eens in de finale van De Grote Prijs van Nederland (2004). Gitarist Jeroen Fredik werd toen uitgeroepen tot de beste gitarist van de wedstrijd. Als side project zijn de muzikanten ook actief in de Muse-coverband Muscle Museum. Eerste band speelt om 22.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: