Skip to content

SLIM in de Lift 4 november

 Dikkie und die Subtielloos

Dickie en de Subtielloos is in 2006 gestart. De band bestaat uit Piet, Kobus en Arie Subtielloos, respectievelijk op bas, drum en gitaar. Je kan ze ook roepen met de namen Dik, Gert-Jan en Serge.
De muzikanten hebben hun sporen in de muziek wel verdiend door mee te doen met bands als KNA, Troubled Vision, Dickie in Rosso en Deri & the Real Axe Babes Miami.
Ze maken een soort Old Skool Punkrock en alles wat ze voor de rest technisch beheersen. Dat kan dus zelfs een ballad zijn. De teksten lijken soms ergens over te gaan, maar zoals ze zelf zeggen: “als je ons serieus neemt, ben je nog gekker dan wij zijn”. Ze gaan al jaren volstrekt hun eigen gang en dat maakt ze vreemd genoeg helemaal tijdloos.
In 2006 is de CD “German Shepherd” uitgebracht, in 2013 gevolgd door de CD “Hard & Agressief”.
Daarnaast zijn veel fimpjes op het youtubekanaal van pietsubtielloos geplaatst. Het kijken waard, naast de muziek telkens een andere filmische insteek.
Dickie en de Subtielloos hebben twee uitzonderlijke kenmerken:
• ze treden heel weinig op
• als ze optreden, komt alle opgespaarde energie, enthousiasme en plezier er ook in 1 keer uit.

Dat moet je zien, horen en voelen!

Placebotox

Wat doen 3 Duitsers die in Utrecht wonen? Juist, ze starten een ouderwetse punkband. Na lange jaren in bands in Berlijn (Träsh Torten Combo, Strohsäcke en nog meer) waren Anne en Christian snel op zoek naar een drummer, die in Maik werd gevonden (iemand die zooo goed danst kan zeker ook drummen!). Strakke nummers zonder veel gedoe met teksten in het Duits en Nederlands. Vooral de jaren tachtig kijken om de hoek! Na een aantal jaren spelen is dan in 2011 de eerste zelf-opgenomen 7" EP "Onnatuurlijk glad, strak en leeftijdloos" verschenen, natuurlijk op vinyl. Deze is inmiddels uitverkocht (500 exemplaren), maar na een split-EP met de Duitse punks van Auweia is vorig jaar dan het eerste album "Gewoon Tegen" verschenen, weer zelf opgenomen, zelf uitgebracht op LP en met een mooie DIY extra voorzien (inmiddels is er een tweede persing, want de eerste is uitverkocht). Tientallen optredens in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland, en er is geen einde in zicht... Het einddoel komt dus steeds dicher bij: NederDuitsPunk aan de macht!

PS: D.I.Y. und Spass dabei!