Skip to content

Column Popnieuws: Oude blues in Xinix bij XGP

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 22-10-2009

De bluesband Flavium treeft vrijdag 23 oktober in Xinix op. Het optreden vindt plaats in het kader van XGP (Xinix Gaat Promani), waarbij getracht wordt bands of muzieksoorten, die voorheen geprogrammeerd zijn door de voorganger van Xinix, Promani, weer terug te halen naar Nieuwendijk. Flavium hoort bij de rij bands, die eerder optraden in het oude Dorpshuis Tavenu. De Apeldoorners speelden in december 1974, net voor het uitkomen van de eerste elpee Bad Luck, in Nieuwendijk. Flavium toert nu door Nederland vanwege het 40 jarig bestaan (40 Years of Bluepower-tour), hoewel het gezelschap een jaar of vier stilgelegen heeft. Gitarist Anne-Geert Bonder is nog steeds het gezichtsbepalend element van de band. De band treedt op in een bezetting van muzikanten uit het prille begin en latere vervangers, zoals zanger Jos Veldhuizen (Teaser), die vorig jaar Kaz Lux nog assisteerde bij Xinix Roots Café. Het optreden begint om 22.00 uur.

Noise en SOAP!

De coverband SOAP! neemt zaterdag 24 oktober definitief afscheid van de eerdere naam Teerkamer Huisband. De Stiching Live Podia, waaronder de band valt, organiseert dan een eerste evenement in het Arsenaal in Woudrichem. SOAP! is wat muzikanten betreft flink vernieuwd, maar het repertoire is onveranderd. Nog steeds worden er rockcovers gespeeld. Tijdens de avond treedt ook de band Noise op. Die band pakt het zwaarder aan met muziek in de stijl van Deep Purple en Santana. Het optreden in Woudrichem begin om 21.00 uur. Entree gratis. Het volgend evenement van Live Podia wordt gehouden in gebouw OVO in Oudendijk. Opnieuw een unieke lokatie, omdat Oudendijk nog weinig popuitvoeringen had tot nu toe.

Dance & 751

In Xinix is zaterdag 24 oktober de dance avond Transmission met vijf verschillende dj’s. Benny Rodrigues (ook alm op Mysteryland), Paul Boex, Juton (Spanje) en The Futurist en Audio Affair zullen muziekdelen samensmelten tot een dansbaar geheel. Xinix is open om 22.00 en sluit om 1.30 voor nieuwe bezoekers***Stonerband Doyle heeft de toevoeging 751 weer achter de naam gezet. Na de oprichting heette de band ook al Doyle751, maar de cijfers zijn in de loop der tijd weggesleten.

Meer columns van Piet van Vugt: