Skip to content

Column Popnieuws: Te Water

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 27-05-2010

De regionale band die het het verst geschopt heeft in de muziekscene, Te Water, is vrijdag 28 mei in Xinix voor een optreden onder de XGP vlag. De band ontstond op het Altena College en won onder de bandnaam One Upon A Time de schoolband van het jaar competitie in 1994. De band groeide door, werd Once en richt zich, geïnspireerd door The Scene op het Nederlandstalig repertoire. In 1998 gaat de band Te Water heten en er komen contacten met platenmaatschappij V2, die resulteren in de singles Handen voor de ogen, Nachtcafé en de Vlucht. Alle singles worden goed gedraaid op de radio en regelmatig opgevraagd om de toenmalige TV-clipzender The Box. Hoogtepunt is het verschijnen van de full CD Alles Moet Open, begin 2005 met een live presentatie op Radio 2. De bezetting is inmiddels wat aangepast en om nog onduidelijke redenen wordt het eind 2005 heel stil rond de band. In 2007 begint het vuur weer te branden, hetgeen resulteert in, zoals Te Water het zelf noemt een “reünie concert”in Xinix. De band is nagenoeg in de originele bezetting, dus met drummer Peter Naaijen. Het optreden begint om 22.00 uur.

Elvis

Xinix heeft het optreden van the Mephis Maniacs op zaterdag 29 mei aangegrepen om er een themafeest aan te hangen: Extravaganza. De outfit van de band leent zich daar prima voor, evenals de aanpak van de band. De mannen hebben zich gehuld in Elvic kledij en spelen alles wat los en vast zit en verpakken dat in een rock & roll jasje: George Baker, Metallica, Faithless en repertoire van Elvis zelf natuurlijk. Er is een dresscode: glamour, glitter en gay. De band start om 22.30 uur.

Zomerfeest

Di-rect en Waylon zijn grote namen die op zullen treden tijdens de Zomerfeesten in Gorcum van 10 tot en met 15 augustus. Di-rect traft af op dinsdag 10 augustus en de 12e staat Waylon op het podium. Het podium staat op de Groenmarkt, achter het oude stadhuis.

Meer columns van Piet van Vugt: