Skip to content

Column Popnieuws: Ska gaat breeduit

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 27-03-2008

Komende zaterdag 29 maart staat ska breed in de belangstelling. Podia Xinix en Haarhorst strijden om de gunst van de bezoekers met ieder een ska avond. In Nieuwendijk speelt de Rotterdam Ska Jazz Foundation (RSJF), die daar al eerder liet zien heftig uit de bus te kunnen blazen. De RSJF is onlangs weer gestart met optreden na herstel van hun trombonist. De band speelt bestaat uit zeven muzikanten, maar wordt meestal aangevuld met gasten. RSJF is een internationaal georiënteerde band. Van de ruim bijna optredens van 2006 tot en met heden werd meer dan de helft in het buitenland uitgevoerd. De band beperkte zich niet tot naburige landen, maar bezocht ook USA, Rusland en de Oostbloklanden. Het optreden in Xinix begint om 22.00 uur.

Ska feest

Poppodium Haarhorst heeft zaterdag een skafeest met het regionale The Skaranoids en de band Groover & The Beertasters. Net als in Nieuwendijk zal het er daar weer zwoel en opzwepend aan toegaan. Poppodium Haarhorst heeft ook de wedstrijd Monte Carlo op de agenda staan. Verdere informatie daarover wordt nog verwacht.

Belgische bluesrock

De XGP organisatoren in Xinix hebben voor vrijdag 28 maart de Belgische bluesrockband Barfly gecontracteerd. De muzikanten speelden al in het voorprogramma van Status Quo en Walter Trout en stonden op festivals, zoals Borderline en een groot rhytm en blues festival in AntwerpenHet is dus niet de eerste de beste bluesrockband. Inmiddels werd een eerste cd, Living in Sin uitgebracht. In Xinix klinkt dus weer de sound van weleer en dat past helemaal bij het XGP initiatief.

Hippiefeest

Op 6 juli is er in Gorinchem weer een (gratis) hippiefeest Buiten de Waterpoort. Het feest verliep vorig jaar in ontspannen sfeer en er waren veel enthousiaste reacties. In ieder geval speelt dan Joeke Knijft, die in de huid kruipt van Johnny Cash. Ook zijn band Doyle is present en die verdiept zich in het repertoire van The Who. Hou je van een ontspannen terug in de tijd feestje, dan moet je er bij zijn.

Meer columns van Piet van Vugt: