Skip to content

Column Popnieuws: Gruppo Sportivo in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 25-09-2008

In Xinix speelt vrijdag 26 september de zeventiger jaren band Gruppo Sportivo. Destijds deed de band Nieuwendijk nooit aan, maar de programmeurs van XGP dichten dat lek nu. De band had in 1977 succes met het album 10 Mistakes, een jaar later gevolgd door Back to 78. Dat was de lp, waarvan het gaatje precies door de edele delen van de naakt afgebeelde zanger Hans Vandenburg ging. De nummers van toen staan nog steeds op het programma, aangevuld met nieuwe "catchy" popsongs. Hans Vandenburg is nog zo gek als een deur en de bezetting is op de bassist en zangeressen uit een oudere besetting na, nog de bezetting van dertig jaar terug. Het wordt dus herinneringen ophalen met oude nummers als Beep Beep Love en Hey Girl. Gruppo Sportivo is in het hele land nog gevraagd, want op 3 oktober staat de band in het Heineken Music Hall op het festival 50 Jaar Nederpop en in maart wordt er opgetreden in Ahoy. In het voorprogramma speelt het Nieuwendijkse duo Roes, dat aansluit bij de komische aanpak van Gruppo Sportivo. Roes speelt om 22.00 uur, Gruppo Sportivo om 23.00 uur.

Dance avond

De laatste avond van september in Xinix is een dance avond. Zaterdag 27 december treedt This is Total War op met aansluitend de dj's Hotlippz & Jane. This is Total War is een duo, dat bestaat uit oud Travolta lid Vincent Koreman en Mante Jansma. De twee maken harde, rauwe beats, die naar de punk neigen. De tweede act stond eind augustus nog op Lowlands en zal nu Xinix niet alleen voorzien van spetterende electro en heftige beats, maar ook zorgen voor een stevig gitaargeluid. Aanvang 22.30 uur.

Salvador

De rockmetalband Salvador heeft een nieuwe gitarist. De jonge Rotterdammer Mario Bos vervangt Marco Vlot. Na het vertrek van Vlot herorienteerde Salavador zich. Op vrijdag 17 oktober zal de band in de nieuwe bezetting voor het eerst te zien zijn tijdens een optreden in De Haarhorst in Gorinchem (Bliekenpop, ook Kinkobra en Dubio). Er staan dan ook nieuwe nummers op het programma. Salvador bestaat verder uit Nancy Bijland (zang), Martin Koek (bas), Gerhard Goené (drums) en Martin Bijland (gitaar).

Meer columns van Piet van Vugt: