Skip to content

Line-up Roparun benefiet 15 april 2011

Het programma van Roparun benefiet op 15 april 2011 in Xinix Nieuwendijk ziet er als volgt uit:

Deur open: 20:00, aanvang: 20:30, entree: 5 euro.

Adres Xinix:
Doornseweg 2b, Nieuwendijk

Kijk voor een routebeschrijving op de contactpagina van deze website.

Vrijdag 15 april staat Xinix in Nieuwendijk opnieuw in het teken van de Roparun. Na het succes in 2009 en 2010 wordt er dit jaar wederom een benefietavond georganiseerd door SLIM (Stichting Lichte Muziek) en Roparunteam De Buitenbeentjes. De deur zal opengaan om 20.00 uur en de eerste band betreedt een half uur later het podium.

Roparun

De Roparun is een hardloopestafette van Parijs naar Rotterdam met als doel geld inzamelen voor kankerpatiĆ«nten. Dit alles in het teken van het motto van de Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” Het Roparunteam De Buitenbeentjes, ontstaan op het Prinsentuin in Andel, doet sinds 2004 mee aan deze estafetteloop. Dit jaar wordt het alweer de zevende keer dat het team meedoet. Samen met SLIM en Xinix wordt op 15 april een benefietfestival georganiseerd waar vier bands zullen optreden.

De avond wordt om 20.30 uur geopend door Parodox Soul, een Almkerkse band die staat voor high voltage gitaarrock. Met een zwaar en bombastisch geluid, een rauwe zang, en teksten die zijn gefixeerd op het gebied van science fiction; snelheid en schemerwerelden, wil de band een sfeer scheppen die hun naam betekenis geeft. Daarna speelt Mayday13, een rockband met een eigen unieke sound. Het gezamenlijke doel van de band luidt: “Goede muziek produceren en mensen vermaken doormiddel van de muziek en shows”. Hun stijl is gebaseerd op stevige rock. Door dit te mixen met onder andere Punk, Funk, Metal en Ska proberen ze een eigen sound te creĆ«ren. Als derde band betreedt TwoFace het Xinix podium. Two Face is de nieuwe bandnaam van Kill(dr)Phil. Waar Kill(dr)Phil voorheen voornamelijk eigen werk de zaal in slingerde is er gekozen voor een totaal andere aanpak Het is een band met 2 gezichten; de band zal nog steeds waar mogelijk hun eigen repertoire (metal met melodie) spelen maar een groot aantal nummers zal bestaan uit stevige rockcovers van o.a. Volbeat, Foo Fighters, Tool, Nickelback, Metallica, Blink 182 en Greenday, maar dan met de rauwe sound van Two Face. The Squall sluit de Rock 4 RoPa-avond af. Deze meeslepende band laat invloeden uit de rock, wave en folk samensmelten tot een stuwende live act. Je hoort duellerende gitaren over een strakke basis van drums en bas. Songs zijn innemend of direct en ontsnappen aan de dagelijkse realiteit of…. zoeken er juist de confrontatie mee.

Naast het programma van vier bands vindt er ook een verloting plaats met drie toepasselijke en mooie prijzen!

Voor meer informatie over de Roparun bekijk de site www.roparun.nl, informatie over het team is te vinden op www.debuitenbeentjes.nl en van SLIM www.slimweb.org.

Poster Roparun benefiet 15 april 2011