Skip to content

Column Popnieuws: Kerst met Ottoboy

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 24-12-2009

De Twentse muzikant Ottoboy (Jaap Elzenga) is op Tweede Kerstdag (zaterdag 26 december) in Xinix in Nieuwendijk. Ottoboy is de eenmanstrashband waarin Elzenga zowel gitaaar als drums speelt. Hij doet dat gedreven en puur. Zijn rauwe stem vormt met dat gitaarspel een ijzersterke combinatie. De cd Down With The Upbeat (zonder medemuzikanten natuurlijk) kreeg lovende recensies. Ottoboy keert met zijn sound “terug naar de essentie van de garagerock” (Velvetmusic). Het blad geeft aan dat de muziek af en toe doet denken aan The White Stripes, vanwege de strakke regie en het feit dat Elzinga niet laat verleiden tot overbodig muzikale uitstapjes. Xinix is open vanaf 21.00 uur.

Rockslag

De eerste ronde van De Rockslag bij Gorcum is gewonnen door de band Alblaze. Op het nippertje werd het herstartte FAR verslagen. De Inmiddels zijn ook de deelnemers aan de volgende voorronde bekend. Zaterdag 23 januari spelen Diva Down, Too Loud for Granyy en Queenbee. In de vierde voorronde speelt DEVUN en ook dat is (net als FAR) een band, die heropgericht is naar aanleiding van het stilstaan bij “50 Jaar Popmuziek in Gorcum” (in november). De Rockslag is na het opheffen van Poppodium Haarhorst niet de enige lokaliteit waar live muziek plaatsvindt. Ook Opus Fout (Langendijk) heeft regelmatig live concerten en sessies.

Nieuwjaar

Xinix gaat weer feestelijk het nieuwe jaar in. In de nacht van oud en nieuw draaien de Xinix DJ’s vanaf 01.00 uur feestelijke muziek. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Xinix tijdens optredens en kosten €.15,--. Drankjes zijn dan wel gratis.

Femre start

In 2010 start Xinix in het nieuwe jaar direct al op zaterdag 2 januari met een optreden van de Haagse meidenband Rebelle. Het belooft op andere dagen ook een topmaand te worden met Dewolff (9/1), Patatje Metal (voor de liefhebbers, 16/1), The Scene (23/1, XGP, Try Out), DJ Joost van Bellen (23/1) en Rigby (30/1). Het kan niet zo zijn, dat je Xinix in januari niet minstens één keer bezoekt.

Meer columns van Piet van Vugt: