Skip to content

Column Popnieuws: HIT ME TV sluit Xinix jaar af

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 25-12-2008

Zowel in Xinix als in De Teerkamer in Woudrichem zijn de laatste optredens van het jaar. Xinix doet dat met een dubbelprogramma. Vrijdag 26 december (2e Kerstdag) gaat XGP gewoon aan de slag met een optreden van Bradley's Circus. Een energieke band met twee zangeressen, waarvan Lidewij Veenhuis bovendien mondharmonica speelt. Bradley's Circus maakt warme rootsmuziek, die op een eigentijdse manier bewerkt wordt. De contrabas tolt rond en de drums zinderen, als de vijf leden van Bradley's Circus aan de gang gaan. De Tilburgse band wist mening recensent tot een positief oordeel te bewegen. Het optreden begint om 22.00 uur.

Hit me TV

Van een heel andere orde is het optreden van Hit Me TV op zaterdag 27 december in Xinix. De band staat in januari op Noorderslag en was eerder present op Lowlands. De band maakt frisse catchy popmuziek, die wat doet denken aan Placebo, maar dan anders. Hit Me TV had een hit met Maybe the dancefloor en is momenteel veel te horen met A public Thing. Frank Duchene (van Hooverphonic) nam het eerste album op. Hij deed dat pas nadat de band een jaar aan de nummers gesleuteld had. NRC noemde HIT me TV "iets wat Nederland nog niet had". Aanvang 22.30 uur.

Koor met rock

In Schenkerij de Teerkamer in Woudrichem speelt zaterdag 27 december de Teerkamer Huisband. Bijzonder is dat het Teerkamerkoor de vocalen bij een aantal nummers voor zijn rekening neemt. Ook treedt de jonge band Born Naked Generation op. De band kwam voort uit workshops van SLIM. Aanvang 21.00 uur, toegang gratis.

Verder

Fenris en ROES zijn in de wedstrijd voor popbands, The Next Stage, vrijdag en zaterdag in Xinix doorgedrongen tot de tweede ronde. ROES (Nederlandstalige pop) won zelfs de voorronde. Fenris ging als derde door. In mei zal in De Effenaar in Eindhoven uitgemaakt worden wie er naar de landelijke of internationale finale (met Belgie) gaat. Dubio en Diva Down zitten in de tweede ronde van editie Zuid Holland en spelen in mei in Waterfront.

Meer columns van Piet van Vugt: