Skip to content

Column Popnieuws: Bouwvakkers in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 25-02-2010

Met voor de grap een cassettebandje met drie nummers inzenden naar een platenmaatschappij startte de nationale carriere van Bertus Staigerpaip. De band, die vorig jaar het 25 jarig bestaan vierde treedt vrijdag 26 februari in Xinix in Nieuwendijk. In 1984 werd de band opgericht met als doel in ontspannen sfeer gezellige muziek te maken. Er werd gekozen voor teksten in het dialect en een stevige sound, waarbij in sommige gevallen de muziek van een andere band is. Grootste hits van Bertus Staigerpaip zijn “Ik zat effe niet op te lette” en “Wij zijn de jonges van de bouw”. De band bracht bijna dertig singles uit (onlangs nog Fraanse Les) en zeven CD’s. Daarvan was Quo Bertus Quo een voltreffer met muziek geschoeid op de leest van Staus Quo. Ook artiesten als The Who en Joe Cocker worden gecoverd. Thuisbasis is Raamsdonskveer, waar gitarist/zanger Ruud Broeders ook een studio heeft. Het kan in Xinix op deze XGP avond een aardig feestje worden, omdat Bertus Staigerpaip er na een wat stillere periode er weer helemaal klaar voor is tegenaan wil. Aanvang 22.00 uur.

Electro

Xinix gaat op zaterdag 27 februari weer op de dance tour. Het is dan Electroxinixxx met de lokale dj’s Botth & Something Elze en de internationaal bekende Don Diablo. Laatstgenoemde DJ weet in 1998 een clubhit te scoren in Engeland. Veel later (2004) verschijnt een eerste cd. 2Faced. Don Diablo (PepijnSchipper) smeedt diverse muziekstijlen aaneen: electro, rock en hiphop, waardoorheen ongebruikelijke fragmenten van nummers van Nirvana en Lenny Kravitz gemixt worden. De dj/producer treedt wereldwijd op en is ambassadeur van Dance4Live, een organisatie, die zich inzet om aids terug te dringen.

En verder

Purple Pineapple, een band die debuteerde op het SLIM Herfstfestival 2008 speelt zaterdag 27 februari in De Pomp in Almkerk. De band speelt rocknummers, aanvankelijk uitsluitend covers, maar inmiddels is het repertoire uitgebreid met eigen werk*** Bleeding Tears heeft een nieuwe zangeres: Debbie Coll. Zij vervangt zanger Dennis van der Wal, die slechts een korte tijd frontman was.

Meer columns van Piet van Vugt: