Skip to content

Column Popnieuws: Bandstrijd iets anders

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 24-07-2008

De Bandstrijd in de feesttent in Almkerk leek een regionale aangelegenheid te worden met Dubio, Another Lost Message, Diva Down en Backyard. De laatste band heeft afgezegd en daarvoor is inmiddels een vervanger gevonden: het Eindhovense Nine.Zero. Die band maakt middels een whirlpool van geluiden de podia onveilig. In de jury van de wedstrijd zitten de leden van WC Experience. De Bandstrijd wordt gehouden op dinsdag 12 augustus. De band coverband Smack speelt terwijl de jury vergadert. Backyard heeft deelname ingetrokken omdat zangeres Laura Douma op dat moment op vakantie is. In september wil de band weer een serie optredens gaan doen. Backyard is een project van een aantal muzikanten, die elkaar voornamelijk tijdens optredens zien. In het voor- en najaar wordt een serie optredens gepland. Voorafgaand aan de tour wordt enkele malen geoefend. Tijdens de overige maanden wordt muziek via internet uitgewisseld en zijn de bandleden met andere projecten bezig.

Vol gas!

Hoewel het er misschien op lijkt, dat de regionale pop een beetje stilstaat, gebeurt er ondergronds toch nog wel het één en ander. Frozen Flames heeft afscheid genomen van drummer Mark van den Heuvel, die de muziek niet meer kon combineren met zijn studie. Frozen Flames werkt inmiddels met een nieuwe drummer en als dat klikt, is de band weer compleet. Crashed gaat afscheid nemen van toetsenist Gertjan van der Linden. Door een nieuwe baan verhuist hij naar Amsterdam en dan wordt het oefenen een beetje moeizaam. Crashed had die handicap altijd al. De band heeft plannen voor een afscheidsoptreden. Verder is het nog onduidelijk of Gertjan vervangen wordt of dat de band voor een andere (zonder toetsen) koers kiest.

The FawakaBorthers

The FawakaBorthers staat op zaterdag 22 september in het voorprogramma van Jaya the Cat in Xinix. Jaya the Cat speelt een mix van rock, funk, reggae en ska. The FawakaBrothers zat in het afsluitende programma van het oude Xinix en is nu, gerijpt, terug. Hun EP “Een Perfecte Dag” is goed ontvangen en de band was er al mee bij Giel Beelen. Eind september speelt de band nog in Woerden. Het verwachte optreden in Paradiso gaat door vakanties niet door!

Meer columns van Piet van Vugt: