Skip to content

Column Popnieuws: Kill Dr Phil is Two Face

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 24-03-2011

De metal band Kill Dr Phil heeft een andere naam gekregen een heet nu Two Face. Dat Two Face slaat op de twee gezichten die de band heeft. Enerzijds worden nog nummers uit het oude repertoire van Kill Dr Phil gespeeld (metal met melodie), maar anderzijds zal het repertoire voor 75% bestaan uitstevige rock covers van ondermeer Volbeat, Nickelbakc, Foo Fighters, Metallica en Greenday. Een hele ommezwaai dus, die de band argumenteert met “als we optreden willen we graag zorgen voor een gezellige herkenbare avond. Ieder optreden moet een rockfeest worden”. Inmiddels is ook zangeres Anje de Boer tot de band toegetreden. Two Face debuteert op 15 april in Xinix bij het Roparun Benefietconcert.

CC Jerome bij XGP

Tijdens de XGP avond in Xinix op vrijdag 25 maart speelt de band CC Jerome & the Jetsetters. Het wordt een avond met veel rockabilly. Bandleider CC Jerome woonde jaren in Amerika en trad erg veel op met rockabillymuzikanten, waaronder Chuck Berry. Het trio heeft naast rockabilly ook blues en soul op het programma staan en natuurlijk ontbreekt de staande bas niet. CC Jerome is meer in het buitenland, dan in Nederland. Ook de toekomstige optredens van de band vinden dan ook nagenoeg allemaal in het buitenland plaats. Behalve dan het optreden in Xinix. Aanvang 22.00 uur.

CC Jerome

Zoo

De Nieuwendijkse Oranjevereniging heeft tijdig de band Go Back to the Zoo gecontracteerd. De band, bekend van de hits Beam Me Up en Electric treedt in de feesttent bij Tavenu op, op vrijdag 3 juni. In het voorprogramaa staat een andere Nederlandse topband: A Silent Express. Er zal niemand zijn, die de hitsingle I will Be Around van de band niet kent. Met deze twee bands is de Oranjevereniging nog niet uitgeprogrammeerd. De avond ervoor spelen the Memphis Maniacs en The Fabulous Wannabeatles. De laatste met natuurlijk ouderwets Beatlerepertoire.

En verder

Is er weer een technofeest in Xinix op zaterdag 26 maart, onder de noemer Transmission. DJ's Olene Kadar, Paul Boex, Bas Struik, Pinxt en Birthdayboy zorgen voor de swingende klanken. Aanvang 22.00 uur. In cafe Vrouwenhemel in Werkendam speelt de rockband SowieSo covers van Nederlandse muziek van Blof tot Andre Hazes. Aanvang 21.00 uur.

Meer columns van Piet van Vugt: