Skip to content

Column Popnieuws: Claw Boys Claw in Xinix

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 24-01-2008

De legendarisch band Claw Boys Claw is heropgericht en toert door Nederland. Vrijdag 25 januari doet de band Xinix aan, in het kader van XGP. Claw Boys Claw stopte tien jaar geleden met optreden. Daarvoor was de band populair met hun rauwe punky garagerock en groovende catchy pop. Die stijl hanteert de band nu nog, hoewel een deel van de songs gedragen gebracht wordt. Blikvanger is de soms in pyjama gestoken en altijd zorgeloos acterende zanger Peter te Bos. De zanger is voor alle geintjes in en is continue in contact met het publiek. Fans uit vroegere tijden weten dat Te Bos destijds minister Elco Brinkman kuste na de in ontvangstname van een popprijs. De nieuwe cd, Pajama Day ligt in het verlengde van eerdere cd’s Will-O-The-Wisp, Nipple en Sugar. Er is dus niks veranderd, op bassist Marcus Bruystens na, die nieuw is. Gitarist John Cameron en drummer Marc Lamb waren tien jaar geleden ook al van de partij. De belangstelling voor de concerten is groot, kleine zaal 013 en ’t Paard in Den Haag waren al uitverkocht. Het kan dus druk worden in Xinix. Zaal open om 21.00 uur, aanvang concert 22.30 uur. Kom dus op tijd!

Drum’n bass

Op zaterdag 26 januari is in Xinix een drum ’n bass party met de Phasmagoria dj’s uit Eindhoven. Het naar een horrorspel voor de PC genoemde collectief, pakt groots uit in Xinix met de derde editie van hun show. Er zullen ook locale Dj’s en een WiiJ mixen en ook in het Xinix cafe wordt passende muziek gedraaid, dubstep. Aanvang 22.00 uur.

Verder

Binnen de poprockband Backyard is het een en ander veranderd. De basis, toetsenist Tim Ouburg en zangeres Laura Douma staat als een huis en het duo treedt ook akoestisch op. Ouburg en Douma maakt voor optredens met Backyard gebruik van gitarist Rens Ouburg, bassist Bart Kruizenga en drummer Sander de Groot. Ook kan nog een beroep worden gedaan op de vertrokken muzikanten, Eibe Gerhartl (git), Brian Corstjens (bas) en drummer Joel Heijda. De verhoudingen zijn goed.

Meer columns van Piet van Vugt: