Skip to content

Column Popnieuws: Rockslag Gorcum weer van start

Bron: Nieuwsblad Land van Altena 23-10-2008

In het Huijs van Breughel start zaterdag 25 oktober weer een nieuwe editie van De Rockslag bij Gorcum. In vijf voorronden zullen telkens drie bands strijden om een plaats in de grote finale, die in april plaatsvindt. Het podium in Gorcum biedt in de eerste voorronde plaats aan Dickie & the Subtielloos (pretpunk), Chaos (trashmetal) en Refection (funk). Drie Zuid-Hollandse bands, die de jury direct al een moeilijke avond gaan bezorgen. De overige vier voorronden van de Rockslag zijn nog niet helemaal gevuld. Opgeven met foto, bio en geluid kan via ownmusic@worldmail.nl. De optredens in het Huijs van Breughel beginnen om 21.00 uur.

Hardrock met Vengeance

Xinix in Nieuwendijk gaat vrijdag 24 oktober terug in de tijd met het van oorsprong Waalwijkse Vengeance. De hardrock band werd in 1983 opgericht en viert het jubileum met een 25th Aniversary Tour. Dat de band tussendoor een enkel jaar stilgelegen heeft, telt niet mee. Het gezicht van de band is nog steeds de energieke zanger Leon Goewie, die ook een grote dosis humor inbrengt. Vengeance had in de bezetting in het verleden ook grootheden als Oscar Holleman en Arjen Lucassen, maar die zijn ditmaal niet van de partij. De huidige vijfmansbezetting staat echter als een huis. De twee gitaristen laten zien wat hardrock is. De laatste cd van de band, Same Same, But Different, maakte indruk. Aanvang optreden 22.00 uur.

Bart Skils draait

DJ Bart Skils drazait zaterdag 25 oktober op een dance avond in Xinix onder de noemer Transmission. De bekende DJ draait zowel ritmische techno als minimal electronica. Naast Skils verzorgen nog andere dj's de muziek. De zaal is open om 22.00 uur.

Backyard

Het is enige tijd stil geweest rond Backyard, maar de band heeft de draad weer opgepakt. Het werken met de Noordelijke ritmesectie beviel niet en daarom is de band op zoek naar een nieuwe bassist en drummer. Tijdelijk neem Dubio drummer Jelmer Olsman waar. Backyard bereidt zich voor op optredens in het voorjaar. Dan komt ook een nieuwe promo cd uit. Vrijdag 24 wordt er in het Belgische Teuven gespeeld. Zaterdag 25 oktober is de band in Hier Neffe in Sleeuwijk.

Meer columns van Piet van Vugt: